TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

Y-torenrace 5-6 mei ’18

07 mei 2018

Zondag 6 mei. Voor de Team Heiner Talents ’18 de tweede dag van de Y-toren race in Durgerdam. De voorspelling voor vandaag is 7 tot 10 knopen en heel veel zon.

Onze eerste start was om 9:50, we waren heel goed weg en na een goed kruisrak kwamen we als eerste bij de bovenboei, de eerste plek verloren we helaas in het tweede up wind rak, vervolgens voeren we de wedstrijd goed uit en finishten we als tweede maar na aftrek van de rating waren we eerste geworden en daar zijn we super blij mee.

De start van de tweede wedstrijd was iets minder waardoor we wat achter in het veld lagen en daardoor moesten we hard naar voren varen wat best goed lukte, en uiteindelijk finishten we als 4e.

Start drie van de dag, er was een klein beetje meer wind bij gekomen, we hadden een mooie start en in het aan de windse rak konden we mooi vrij blijven varen en we merkten dat we daardoor harder gingen dan de andere boten. We kwamen als tweede over de finish, maar op rating waren we eerste en daar waren we weer super blij mee.

Bij de vierde wedstrijd trok de wind nog meer aan naar ongeveer 9-11 knopen. We kwamen niet lekker weg bij de start dus moesten we de andere boten in gaan halen iets wat toch moeilijk bleek te zijn. Uiteindelijk was het maximale een vierde plek. Overall zijn we vierde geworden met een punt verschil met de derde plek.

We hebben een fantastisch weekend gehad met fantastisch zeilweer en we hebben kunnen laten zien dat we eerste plekjes kunnen varen en daar zijn we super blij mee. Op naar de volgende wedstrijd en dat is de nsr in Scheveningen.

Door: Nick Zondervan

Actueel

Spotlight