TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

Almere Regatta 2018, dag 1

02 jun 2018

Team Heiner Talents ’16
De Talents 16 zijn na een vrij weekend weer hard aan het zeilen! De planning liep wat anders, maar ondanks dat konden wij vandaag van start gaan in de orc 2 tijdens de Almere regatta. Ons prestatie doel tijdens dit evenement is eerste worden in de orc 2.
Toen we om 8:45 uitvoeren zat iedereen met volle focus en nieuwe energie aan boord. We konden onze verbeteringspunten van de nsr (starten en tactiek) goed toepassen vandaag. Ook hadden we vandaag een nieuw element in de wedstrijd namelijk: het wier! Wier zorgt er voor dat de boot significant langzamer en lager vaart. Tussen de wedstrijden door ging Jorden het water in, om het wier van onze kiel af te halen.

De eerste wedstrijd kwamen we goed van de startlijn. We konden deze wedstrijd de baan goed rond. Door wat kleine tactiek foutjes en snelheidsproblemen werden we die wedstrijd 2e op rating. De tweede en derde wedstrijd hadden we een minder goede start. In de vierde wedstrijd konden wij ons weer herpakken. Overall is het een mooie dag geweest met veel windshifts, een hoop wier en 4 mooie battles tegen Funx!
Door: Julia Aartsen

Team Heiner Talents ’18
Ook de ’18 Talents zijn aanwezig op de startlijn tijdens de Almere Regatta. Dit keer niet in de ORC klasse maar in de eenheidsklasse met andere J109’s. We waren benieuwd hoe we het zouden doen in een veld met dezelfde soort boten. Ons doel voor dit weekend lag op een aantal leerpunten, namelijk rust in boot en ieder voert zijn eigen taak uit.  Met volle moed en plezier voeren we naar de startlijn toe. Het was mistig weer met een lekker windje (11-13 kts). Na ingevaren te hebben waren we klaar om te knallen. Onze eerste start was niet al te strak door een probleem met materiaal. Hierdoor kwamen we aan de kant in het veld te zitten waar we liever niet hadden gezeten. We probeerden ons te herpakken en gingen als 5e over de finishlijn. De tweede race waren we beter op de lijn maar hier verloren we het door tactische foutjes. Derde wedstrijd begonnen we goed, lagen top 4 en iedereen was gefocust. We waren aan het vechten voor onze plek maar het geluk leek niet aan onze zijde te staan. Tijdens de gijp ging een shackel los waardoor we moesten terug gijpen. Hierdoor verloren we een aantal plekken en gingen we als 7e over de finishlijn. Er werd nog 1 wedstrijd gevaren en we wilden de dag graag afsluiten met een goed gevoel. We pasten een andere strategie toe, hadden goede snelheid en waren gefocust. We sloten deze wedstrijd af met een tevreden 5e plek.

Eenmaal op de kant zijn we naar Quantum gegaan en hebben we de nodige reparaties verricht aan de genua. Het was interessant en gaaf om te zien hoe zo’n zeil in elkaar zit en hoe het opgelost kan worden. Dankjewel hiervoor! Ondanks dat de resultaten niet waren wat we hadden gehoopt was het een onwijs leerzame dag en hebben we genoten! Morgen nog een dag met minder wind. We gaan weer ons best doen!
door: Eva Asbeek Brusse

Actueel

Spotlight