TeamHeiner

Zeilcampagnes

‘Succes is geen toeval’, een veel gebruikte uitspraak van Roy Heiner. Succes is het gevolg van een juiste focus, inzet en voorbereiding. Geluk dwing je af. Team Heiner is boven alles een zeilbedrijf waar het gaat om de prestatie, het winnen van een wedstrijd. Team Heiner initieert, onderneemt en begeleidt daarom op alle niveaus uitdagende zeilprojecten om te winnen.

Zoals de Volvo Ocean Race, ook wel de Mount Everest van het oceaanzeilen. De meest uitdagende zeilwedstrijd rond de wereld verdeeld over negen etappes in negen maanden. Team Heiner is er jaren bij geweest. Zie de succesvolle campagnes, ieder met een geheel eigen dynamiek: BrunelSunergy in (toen nog) de Whitbread Round the World Race 97-97, Assa Abloy 2001-2002 en de winnende campagne met twee boten: team ABN AMRO in 2005-2006.

Two boats

De Volvo Ocean Race 2005/2006 kende twee Nederlandse inschrijvingen, beide van ABN AMRO. Roy Heiner was technisch directeur van beide teams en heeft de negende editie van de zeilwedstrijd rond de wereld tot een groot succes gemaakt voor Nederland. Een succes omschreven als het winnen van de Volvo Ocean Race door de eerste boot, bemand door professionele zeilers onder leiding van schipper Mike Sanderson. Maar ook de tweede boot heeft veel prijzen in de wacht gesleept. ABN AMRO bood de meest getalenteerde zeilers over de hele wereld de kans om aan de Volvo Ocean Race deel te nemen. Door een open selectie werden de beste zeilers aangenomen en uitgedaagd om te excelleren tijdens de race der races. En per etappe te gaan voor de glorieuze overwinning.

Daar waar bij de Volvo Ocean Race rond de wereld de vergelijking wordt getrokken met het beklimmen van de Mount Everest, daar wordt de America’s Cup vergeleken met het Formule 1 racecircuit. De America’s Cup is in alle opzichten het meest prestigieuze zeilevenement ter wereld, waarin het duel tussen twee boten (match racen) de basis vormt van de competitie.

De te gebruiken schepen zijn ontwikkeld met de meest vooraanstaande en moderne technieken, op de grens van wat de regels toelaten. Daarmee wordt het uiterste gehaald uit alle mogelijke elementen die de zeilsport omvat. En daar vloeien ontwikkelingen uit voort die tot ver in de zeilsport doordringen. Nog nooit heeft een syndicaat onder Nederlandse vlag aan de competitie deelgenomen. Als het aan Roy Heiner ligt, zal dat ooit veranderen. De America’s Cup is en blijft zijn ultieme droom.

Team Heiner heeft alle expertise en ervaring in huis om internationale topsportcampagnes op te zetten, te begeleiden en uit te voeren. Zowel op zeiltechnisch, organisatorisch als marketing vlak. Bij ons bent u aan het juiste adres!

Spotlight