TeamHeiner

Leren van Topsport

In de topsport is mentaliteit belangrijker dan talent, kennis of vaardigheden. Wij geloven dat dit ook geldt in het bedrijfsleven.

Samen met het ROC van Flevoland en het bedrijfsleven hebben we een programma ontwikkeld waarin we werken aan de mentaliteit van jongeren. In de afgelopen 4 jaar hebben zo’n 550 eerstejaars studenten van het MBO College Lelystad dit programma gevolgd. Ze zijn gedurende een aantal zeildagen, verspreid over het schooljaar, uitgedaagd na te denken over hun houding en gedrag en daarmee te oefenen. Ook alle docenten en studiecoaches hebben het programma gevolgd.

Thema’s zijn persoonlijk leiderschap (Pro-activiteit, Ambitie, Plan en Doorzetten) en Samenwerking. Op school hebben we samen met de studiecoaches in individuele- en teamcoachgesprekken de vertaling van de lessen aan boord naar de opleiding gemaakt. Voor de niveau-4 studenten was Leren van Topsport een verplicht onderdeel van het eerste jaar. Het werd afgesloten met een certificaat.

Onderdelen van dit programma zijn al met succes ingezet voor andere onderwijsinstellingen en organisaties in het bedrijfsleven.

Meer lezen over Leren van Topsport?: Flyer Leren van Topsport

 

Spotlight