TeamHeiner

Team Heiner Talents

De ‘Team Heiner Talents’ is een grote boten opleiding voor jonge zeilers van 18-23 jaar, bedoeld voor jongens en meisjes die van wedstrijdzeilen houden en dat ook al aardig kunnen. Deze zeilers krijgen bij Team Heiner de kans zichzelf verder te ontwikkelen op grote boten, in short handed zeilen en in matchracing.

De opleiding duurt 3 tot 5 jaar en is opgezet om jonge zeilers de kans te bieden zich door te ontwikkelen en voor te bereiden op mogelijke toekomstige deelname in de top van de zeilsport. De opleiding bestaat uit theorie, boothandling training, onderhoud, oceaan veiligheid, overvaren en wedstrijdvaren in de zeildisciplines fleet racing, match racing, shorthanded en afstand zeilen. Ook wordt binnen de opleiding veel aandacht besteed aan persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling. 

Management Drives is al jaren een vast onderdeel in het programma. Stephan van der Vat, directeur Management Drives: “We zijn met de Team Heiner Talents bezig met de ontwikkeling van mensen en daar is Management Drives een perfect instrument voor. Een onmisbare tool voor het bewust worden van je eigen drijfveren en die van je teamleden. Wij vinden het hartstikke mooi om met onze kennis en expertise bij te dragen aan de ontwikkeling van deze enthousiaste groep jonge mensen”.

In de opleiding doen de zeilers een enorme schat aan praktijk ervaring en theoretische kennis op om zichzelf te ontwikkelen tot de zeiltalenten en professionals van de toekomst. 

Team Heiner ondersteunt de Team Heiner Talents op zeiltechnisch vlak en zorgt ervoor dat het benodigde materiaal en de trainers beschikbaar zijn. Het opleidingstraject zou niet mogelijk zijn zonder steun van de sponsoren: Moving Intelligence, Kuiper Verzekeringen, Flevo Marina, Reco, HollandBoat, Magic Marine en Management Drives. “Deze partijen geloven er net als wij sterk in dat de jeugd de toekomst heeft en dat het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid is ze een goede kans te bieden. Samen met de inzet van de zeilers worden de kampioenen van morgen gecreëerd”, aldus Roy Heiner.

Spotlight