TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

Blue Water App regatta 2018, dag 2

18 jun 2018

Afgelopen weekend hebben beide Team Heiner Talent Teams de Blue Water App Regatta in Lelystad gevaren. De ‘16 Talents eindigden als 2e en de ‘18 Talents als 7e van de 10 boten in de ORC2.

Rosalin Kuiper (‘16 Talent) vertelt: “Dit is voor ons het laatste trainingsweekend voor het wereld kampioenschap ORC/IRC dat over drie weken plaats vindt in Scheveningen! Er zijn stappen gemaakt in het starten en het meer constant houden van de snelheid aan de wind! Op het moment zit de druk er flink op voor het team, de laatste loodjes wat betreft studie en werk wegen zwaar. We werken hard toe naar het WK en om het academisch jaar goed af te sluiten. Na het WK gaan we gelijk door naar Ramsgate, daarna Cowesweek en dan Breskens Sailing week! We zullen 4 weken fulltime zeilen. Veel zin in!”

Joep Wolters (‘18 Talent) vertelt: “Op dag 2 stond er een stuk meer wind dan gisteren en was dan ook voor ons de eerste wedstrijd dat we met zoveel wind hebben gevaren. Dit bracht dan ook nieuwe dingen mee waar we rekening mee moesten houden, zoals het varen met double sheets en een constante helling varen aan de wind. In de wedstrijden ging het varen met double sheets best wel goed en gingen de gijpen op 1 keer na allemaal goed. We merkten wel in de aan de windse rakken dat onze hoogte en snelheid niet in orde was in deze weersomstandigheden en dat de boot erg onrustig was vergeleken met de rest. Dit kwam voort uit te weinig communicatie over vlagen en de druk in de zeilen. Dit is dan ook een goed punt om goed te oefenen in de trainingen. Volgende week staat de Ronde van Noord-Holland op de planning waar we vorige week voor hebben geoefend met onze nachttraining. De Blue Water App regatta heeft ons ook zeker geholpen bij de voorbereiding daar van. Aangezien het weer nog niet te voorspellen valt, hebben we in ieder geval geoefend met het varen met harde wind en punten gevonden waar we dan goed op moeten focussen!”

Actueel

Spotlight