TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

Voorbeschouwing Ramsgate Sailing Week

24 jul 2016

De Team Heiner Pups ‘ 14 zijn veilig aan gekomen in het zonnige Engeland en zijn klaar voor de Ramsgate Sailing Week. Hierbij een blik op de voorbereiding en de week die komen gaat. Drie weekenden geleden is er in Lelystad nog een weekend getraind met het team, waarmee we deze week gaan varen. Twee ’16 Pups, Rutger en Arianne, varen de hele week in Ramsgate met ons mee. Om te zorgen dat iedereen goed op elkaar in gespeeld is zijn er veel korte baantjes gevaren waarbij de boathandling geoefend kon worden. Ook is er met de A5 getraind zodat deze ook tijdens de coastals in Ramsgate goed ingezet kan worden.

De dagen voordat de boot naar Engeland gevaren werd zijn er nog veel klusjes aan de boot uitgevoerd. Zo zijn de stickers van sponsoren geplakt en is de boot weer helemaal waterdicht gemaakt.

Jesse, Lennard, Arianne en Rutger zijn met de Maxfun overgestoken naar Engeland. Voor de delivery stond weinig wind voorspelt dus de boot werd in IJmuiden volgeladen met diesel zodat mocht het nodig zijn alles gemotord kon worden. Op zee aangekomen bleek er inderdaad niet veel wind te staan en werd de motor aangeslingerd. Gelukkig kwam er vlak nadat er als avondmaal een lekkere pastasalade was gegeten wat wind op zetten en kon de spinnaker omhoog. De rest van de tocht is er veel gemotord en af en toe wat gezeild. Na 22 uur varen vanuit IJmuiden kwamen de Engelse krijtrotsen erg dichtbij en zijn we de haven van Ramsgate veilig ingevaren.

Robin en Tamar deden de delivery van de auto en hebben een iets snellere oversteek gehad van Hoek van Holland naar Harwich. Via de vader van Robin, die iets moois had geregeld bij Stena line hadden ze wel een hele bijzondere overtocht! Bij het wegvaren mochten ze zelf even meekijken op de brug en zijn ze nogal vertroeteld door het personeel! Na nog 2,5 uur te hebben gereden arriveerden zij ook in het mooie Ramsgate, met de benodigde spullen van de boot, zoals zeilen, lijnen en gereedschap. We verblijven met z’n allen in een heel mooi huis van waaruit we de sponsorvlaggen op de boot zien wapperen.

Voorbeschouwing
Zondag staat er een lange race gepland, beter bekend als Round the Goodwins. Deze race heeft een lengte van ongeveer 30 mijl. Er staat ongeveer 10 tot 13 knopen wind op de voorspelling. Een bevinding die we al tijdens het binnenvaren van de haven van Ramsgate hebben gedaan, is dat het hier nogal hard kan stromen, met een maximum van ongeveer 3 knopen. Met 7 tegenstanders in de IRC 1, die we verder niet kennen of ooit hebben zien varen, belooft het een enerverende dag te worden!

Van maandag tot en met vrijdag staan er nog een aantal coastals en korte baan wedstrijden gepland waar zelfs gestreden kan worden om het IRC regionaal kampioenschap.
door: Tamar Meijbergen en Arianne van de Loosrecht

Actueel

Spotlight