TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

Trainen en match racen (14-15 mrt)

15 mrt 2015

Op zaterdag werd er op de Max Fun getraind in Lelystad en in Medemblik door Jelmer, Martijn en Jesse gematchracet. Met een stevige noordoostelijke wind en flinke golven begonnen wij de Stage 5 van de DMTRA winterseries. Van de zes spannende races werden er vijf gewonnen. Onze aandachtspunt was communicatie en daarin zijn weer veel stappen gemaakt. De eerste twee races deelden wij al 4 penalty’s uit! Uiteindelijk zijn we op de tweede plaats geëindigd.

In Lelystad werd er zaterdag op boothandeling getraind op spinnaker sets en drops. Met de nadruk op de communicatie tussen de teamleden.

Op zondag werd er naast het trainen op de Max Fun ook door Jeroen en Martijn dual-handed getraind op de J-109.

Op de Max Fun gingen we verder waarmee we zaterdag gestopt waren. Ook gingen we bezig om met een dippole te varen. Bij een dippole blijft de spi-boom altijd vast zitten op de mast. Daarnaast hebben we Kiwidrops geoefend; dat is dat in de gijp de spinhaker aan de nieuwe loef in de jib valt en zo gestreken wordt. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan, maar we hebben dit weekend afgesloten met een aantal succesvolle Kiwidrops, dus het was weer een leerzaam weekend!!
Door: Jesse de Jong

Actueel

Spotlight