TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

The first one, 23 januari

24 jan 2016

Eindelijk! Na weken trainen is de dag daar dat we kennis maken met onze eerste wedstrijd. De eerste wedstrijd is de ColdHanded in Lelystad. Al de hele week waren we met z’n allen ons aan het voorbereiden en klaar stomen voor deze dag. Met een heerlijke 7 graden en 9-12 knopen was het een perfecte dag om te beginnen.

Team Heiner deed met maar liefst 4 boten mee, waaronder twee boten van de Team Heiner pups ’16 en 1 van de ’14 pups. Tijdens de Coldhanded hebben we zeker grote stappen gemaakt op het gebied van communicatie, voorbereiding en tacktiek.

Voor de wedstrijd zijn we even gaan in zeilen, dit deden we zodat we even met z’n allen in de focus konden komen en er voor zorgen dat we tijdens de wedstrijden geen problemen zouden tegen komen. Tijdens de eerste wedstrijd kwamen we er snel achter dat onze snelheid goed was, maar dat de hoogte aanzienlijk laag was. Dit zetten het hele team aan het denken. We hebben op alle mogelijke wijzen de trim aangepast maar helaas had dit geen effect. Op een gegeven moment hebben we besloten om ons extra te focussen op de snelheid, dan maar iets lager dan de rest. Tijdens deze focus zijn we blijven veranderen in de hoop dat het de hoogte zou beïnvloeden.

Maar de ColdHanded avonturen hielden niet op bij een probleem met hoogte. De andere helft van pups ’16 hadden een mooie rit van 18 meter naar boven om daar een probleem met de spi-val op te lossen. Gelukkig is deze missie helemaal geslaagd en hebben ze de laatste pot echt een mooie wedstrijd neergezet! Al met al ik denk ik dat heel het team weer veel geleerd heeft en we stonden tijdens het aftuigen van de boot al te popelen voor onze eerstvolgende training.
Door: Rosalie Paardekooper

Actueel

Spotlight