TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

Start van het koude seizoen, 14-15 okt

16 okt 2017

Het nieuwe seizoen gaat van start, voor ons althans, wij kijken terug naar een mooie zomer waarin wij veel hebben gezeild. Voor de meeste mensen houdt het wedstrijdseizoen hier op en gaat de boot de winterstalling in, maar voor de Team Heiner Talents begint het seizoen dan echt. Zo kijken wij terug naar het afgelopen seizoen evalueren, leren en bouwen door de aankomende maanden zo veel mogelijk te varen. Daarom zijn de Talents vanaf nu elk weekend op de Noordzee voor Scheveningen te vinden waar we trainen en Ijspegels varen.

Zaterdagochtend begonnen wij met vijf man sterk aan het tweede gedeelte van de delivery vanaf Ijmuiden naar Scheveningen. Om deze tijd en mijlen zo nuttig mogelijk te besteden besloten wij er een coastal training van te maken. Zo vertrokken we om 10 uur vanuit Ijmuiden de Noordzee op om aan een 40 mijl lange zelfbedachte baan te beginnen, met als leerpunten en trainingsdoelen aan de wind op golven varen, A5 gennaker reachen en virtual marks ronden.

Na een lange dag varen met mooi weer was het weer tijd om s ‘avonds rond de tafel te gaan met het team en over het aankomende seizoen te praten. Zo stelde we doelen vast en werden de nodige logistieke zaken besproken. Ook de taken voor het jaar zoals boat-captain, schippers, accommodatie verantwoordelijke enzovoorts zijn onderverdeeld.

Zondagochtend was het tijd voor de kick-off van de Ijspegeltrophy. Je verwacht het niet van een winterserie, maar het was ultiem goed zeilweer met zon, 22 graden en een goed aflandig windje. Hierdoor konden er ook 3 mooie 2 loop up-down races gevaren worden met als resultaat: 3-5-DNF. Terwijl wij in een uitstekende uitgangspositie lagen voor een podium notering kregen we helaas dusdanige schade aan het grootzeil dat wij de wedstrijd moesten staken in de laatste wedstrijd van de dag.

Ongeacht de tegenslag waren wij zeer content over de dag, niet alleen door het prachtige weer maar het was voor ons een hele nuttige training met trainer Douwe Broekens aan boord, vele persoonlijke en algemene leerpunten kwamen ter sprake. De aankomende tijd zal er elke Ijspegel een trainer aan boord zijn, wij hebben gemerkt dat dit een nuttige manier van leren is. We kijken nu al uit naar meer zoute avonturen de komende tijd!

Door: Jorden van Rooijen

Foto credits: Anke Haadsma

Actueel

Spotlight