TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

Slag om Delft, 23 okt

24 okt 2016

Afgelopen zondag stond er voor Rosalin, Rutger en Arianne een dagje matchracen op het programma. Waar we normaal altijd met meerdere boten proberen zo snel mogelijk over de finishlijn te komen, hadden we nu maar één tegenstander. Doel was dus alleen: eerder over de finish dan de andere boot. Ook de wedstrijdbaan was dit keer op een bijzondere locatie, midden in Delft werd er in J22’s op de Zuidkolk gevaren. Door dit kleine vaarwater was het erg uitdagend manoeuvreren en moest er goed rekening gehouden worden met de kant. Lastig voor ons, maar leuk voor al het publiek!

Aangezien dit voor ons (een van) de eerste keer matchracen was zijn we zaterdag al bij elkaar gekomen om alle matchrace regels en tips en tricks door te lezen. Zondagochtend begonnen we dan ook vol enthousiasme en in de hoop veel te gaan leren. ’s Ochtends was het te merken dat het de eerste officiële vorstdag was, we werden goed wakker door de kou! Helaas liet de wind het aan het begin wat afweten en konden we pas een uur later starten. Doordat er in totaal 8 teams mee deden, stonden we een gedeelte van de dag op de kant, de ideale gelegenheid om te kijken hoe anderen het deden! Acht teams in totaal betekende 7 wedstrijden voor ons. De eerste twee wedstrijden begonnen met wat beginnersfoutjes die we daarna zelf snel in zagen maar ook waren de umpires en iedereen op de kant erg behulpzaam en hebben we veel tips gekregen. Het plan was om in ieder geval te leren van onze fouten, en dat hebben we gedaan! Zo kregen wij bijvoorbeeld in de tweede wedstrijd in een situatie een penalty tegen en konden we in de derde wedstrijd een penalty uitdelen in een gelijksoortige situatie. Met het resultaat waren we niet tevreden, er is nog veel te leren maar we hebben ook al ontzettend veel geleerd.

We kijken alle drie terug op een leuk georganiseerd evenement en een leerzame dag matchracen. We kijken er naar uit om komend jaar meer te gaan matchracen en ook hier de fijne kneepjes van te leren, maar eerst volgend weekend weer terug op ‘onze vertrouwde J109’.
Door: Arianne vd Loosdrecht

Actueel

Spotlight