TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

Ramsgate Sailing Week juli

30 jul 2016

We did it!
De eerste buitenlandse wedstrijdweek van de Team Heiner Pups in het Engelse Ramsgate is uitermate geslaagd en leverde niet 1 maar wel vier prijzen op! Na de goede voorbereiding volgde een week met geweldige omstandigheden waarin we alle soorten wind hebben meegemaakt, de weerberichten hadden niet vaak gelijk en dat resulteerde in wedstrijden waarin een hoop geschakeld moest worden tussen verschillende zeilstandjes en zeilen. Ook zorgde het grote verval in Ramsgate en de zandbanken op een paar mijl uit de kust voor een erg harde stroming, dit maakte het varen extra uitdagend.

De wedstrijden deze week bestonden grotendeels uit coastals, waarvan de boeien 20 minuten voor de start over de marifoon werden doorgegeven, dit was een extra uitdagende factor voor ons aangezien we normaal meer op up en down banen trainen. Deze coastals stelden ons wel in staat om veel gebruik te maken van ons relatief nieuwe voorzeil, de A5; hiermee hebben we de halve tot ruime windse rakken veel snelheid kunnen winnen en snelle reach rakken kunnen varen.

De hele week hebben we consistent kunnen presteren en zijn er alleen maar eerste en tweede plaatsen gevaren, met als hoogtepunt op donderdag twee eerste plaatsten tijdens de up down banen die die dag gevaren werden. Tijdens 1 van deze wedstrijden kregen we het zelfs voor elkaar om line honours te krijgen terwijl er toch echt een paar beduidend snellere boten in het veld waren. Deze goede resultaten waren ook het gevolg van een consequente dagelijkse nabespreking waardoor de kwaliteit van het zeilen elke dag beter werd.

Tijdens deze week waren er enorm veel verschillende prijzen te winnen, een kleine opsomming van de te winnen prijzen waren de overall prijs, de Round the Goodwins prijs, de Queen Elizabeth Cup en de Gold cup. Aan het einde van de week gingen we met 4 verschillende enorme bekers naar huis, hier waren de Engelsen bijna net zo enthousiast over als wijzelf.

Op dit moment vaart de Max Fun terug naar Nederland en kijken we vol voldoening terug op een geslaagde wedstrijdweek. Meegenieten kan met onze aftermovie (zie hier onder), gemaakt door Jesse de Jong!
Door: Arianne vd Loosdrecht en Rutger Vos

Actueel

Spotlight