TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

North Sea Regatta, dag 3

15 mei 2016

Coastal Day, North Sea Regatta Dag 3

Nadat we gisteren niet het water op konden door het weer, omdat het startschip niet kon ankeren door de golven waardoor starten onmogelijk was. Om de dag toch nuttig te besteden werd er nog aan de boot geklust en gingen alle Team Heiner Pups (’14 & ’16) samen lunchen, nabespreken en avondeten in het appartement van de Team Heiner Pups ’16.

Vanochtend was het dan toch echt weer zo ver, we mogen het water weer op! Vol moed en enthousiasme ging het team het water op, nadat we onze doelen nog hadden nabesproken voor het uitvaren. Eenmaal op het water had iedereen gelijk zijn focus te pakken en ging het erg goed. Door de golven werden sommigen van ons toch wat ziekjes, maar dit was voor de start gelukkig wel weer weg. Op de planning stond een coastal. Een coastal is een langere baan in tegenstelling tot een up-down baan waarbij je in plaats van alleen een boven- en beneden boei langs verschillende boeien moet varen, waardoor deze wedstrijd al gauw meer dan 3 uur duurt. Nadat we 2 keer een algemene terugroep hadden gehad mochten we ruim een uur later toch starten. Het ging gelijk goed en we lagen prima in het veld, nadat we dan ook de focus er heel de wedstrijd in hadden gehouden en zonder problemen de baan rond zijn gekomen finishten we als 14e, het team was hier wel blij mee maar we hadden beter verwacht en gehoopt.

Na de lange coastal stond er nog een up-down baan op de planning. Nadat we weer even energie hadden bijgetankt begonnen we aan de startprocedure. We kwamen prima weg en hadden vervolgens een goed up-wind rak en ging het down-wind rak nog beter. Hier haalden we een aantal boten in waardoor we in een goede positie weer aan het up-wind rak begonnen. Nadat iedereen alles in de reling had gegeven en we deze foutloos gevaren hebben begon het laatste down-wind rak van de dag. Iedereen gaf zijn laatste beetje energie om de boot nog even zo snel mogelijk te laten varen. We finishten als 12e waardoor we nu op de 11e plek overall staan. Morgen gaan we voor de laatste dag het water op en gaan we proberen om die top 10 binnen te dringen. Het hele team heeft er zin in en aan motivatie is er ook geen gebrek!
Door: Wes van Herpen

Actueel

Spotlight