TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

North Sea Regatta, dag 1

13 mei 2016

Dit weekend (13 t/m 16 mei) doen ook wij (Team Heiner Pups ’16) mee met de North Sea Regatta 2016 (NSR ’16)! Om zo goed mogelijk van start te gaan, bleek dat er hier en daar nog wat aan de boot geklust moest worden. Donderdagavond hebben we dan ook met zijn allen de doelen voor dit weekend besproken en de boot wedstrijd klaar gemaakt!

De volgende ochtend waren we allemaal vroeg aanwezig om alles voor te bereiden, zodat we op tijd het water op konden om de boel te verkennen en, niet geheel onbelangrijk, te checken of alles het deed. Het bleek nog even wennen om een wedstrijd op zee te varen met veel stroming en hogere golven dan dat we tot noch toe gewend waren. Desalniettemin verliep de eerste wedstrijd netjes met niet of nauwelijks problemen. Met de tweede wedstrijd daarentegen hadden we wat meer moeite. Het waaide harder en hierdoor waren de golven nog hoger. Na een keer omhoog gevaren te hebben werd de baan afgekort waardoor we alleen nog via de gate naar de finish beneden moesten varen. Na een 13e en een 14e plek gevaren te hebben staan we nu 12e (van de in totaal 25 boten). Voor morgen wordt er weer een hoop wind verwacht dus dat wordt weer knallen!

Daarnaast hebben we het goede nieuws gekregen dat we er een nieuwe sponsor bij hebben: Reco! Hierdoor heeft vandaag al een van onze ‘pups’ op de Reco-boot mee kunnen varen en zal dit de rest van de NSR ook doen. Uiteraard zijn we hier ontzettend blij mee en trots op!
Door: Thijs van Tol

Actueel

Spotlight