TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

Lenco Regatta (6-7 juni)

07 jun 2015

Dag 1 (zaterdag 6 juni)
Nadat we na de NSR eventjes een weekend bij konden komen en er even geen wedstrijd op het programma stond, mogen wij dit weekend weer lekker zeilen! De Lenco regatta in Lelystad, een thuiswedstrijd voor ons.

Vandaag was het fantastisch zeilweer met een zonnetje en 14-18 knopen wind. Normaal gaan mensen voor deze zeilomstandigheden naar Sint-Maarten maar vandaag dus gewoon beschikbaar in Lelystad. Vandaag zijn er 4 korte wedstrijden gevaren op een erg klein en druk veld. De ORC 1 klasse startte als laatste en daardoor hadden wij wel 60 langzamere boten voor ons varen. Ook de baan was erg kort waardoor het erg druk was op de baan en het moeilijk was om vrije wind te zoeken. Later op de dag ging dit al een stuk beter. We hebben voor ons gevoel niet echt 1 hele goede wedstrijd gevaren maar elke wedstrijd gingen er wel dingen goed. De snelheid was hoog, handelingen gingen goed en we pakte de juiste shifts. Hopelijk kunnen we dit morgen allemaal samenvoegen zodat we echt top wedstrijden kunnen varen.

Vandaag was het ook een bijzondere dag omdat er maar liefst 3 dames meevoeren aan boord van de Maxfun. De Team Heiner Pups bestaan uit 12 leden waarvan ook 3 dames. Nu was vandaag alleen de eerste wedstrijd waar alle 3 de dames tegelijkertijd aan boord waren. Als er 1 of 2 dames meevaren wordt er toch vaak over mannen dingen gepraat en passen de dames zich aan. Maar vandaag werd er tussen de wedstrijden door over gevoelens, disney films en nagellak gepraat. Ook wel eens leuk voor de verandering.

Na de wedstrijden hebben we nog kunnen genieten van een heel chic diner georganiseerd door de Lenco Regatta. Als voorgerecht kregen we een asperge cocktail, als tussengerecht een aspergesoep en als hoofdgerecht, hoe kan het ook anders, asperges. We verbaasde ons dat de chef kok niet in staat was om ook in het nagerecht asperges te verwerken maar goed misschien volgend jaar beter.
Morgen zijn de weersvoorspelling weer fantastisch en het belooft weer een mooie dag te worden!
Door: Jeroen van Oord

Dag 2 (zondag)
Wat een heerlijke dag! Met een lekker zonnetje en een rustig windje was dag 2 van de Lenco Regatta meteen al een succes. De dag begon met het nieuwe wedstrijd grootzeil klaar te maken voor gebruik. Dit grootzeil is nog niet helemaal klaar wat verven betreft, maar we konden het vandaag gelukkig toch gebruiken. We hebben er meteen voordeel van gehad, want we konden namelijk hoger en harder! En dat is natuurlijk precies wat we willen!

Voor vandaag stonden er 3 wedstrijdjes op de planning. De eerste wedstrijd stond er best weinig wind, minder dan wij allemaal hadden verwacht dat er zou komen. En waarschijnlijk dacht het start comité dat ook, want het was een vrij lange baan voor deze zachte wind.

De eerste wedstrijd was heel erg zoeken naar de goede windbanen en de mooie shifts. Soms zaten we er wel in en soms helaas ook niet, maar dat zal je altijd houden. Na de eerste wedstrijd moest Lennart even om hoog de mast in. En terwijl hij daar boven bezig was kon hij wat mooie fotootjes maken! Het was wel grappig om te zien, want we voeren vandaag voor het eerste met dit geverfde grootzeil en we vielen wel op! Echt iedereen zat naar ons te kijken met een blik, wat hebben zij nou met hun grootzeil gedaan!!??

Naarmate de dag vorderde begon er steeds wat meer wind te staan en deden we steeds korter over de wedstrijdjes. De startjes waren alle 3 de keren best goed; we waren goed weg, goede vrije wind! De eerste start van de dag hebben we geprobeerd stuurboord voorlangs te komen, maar helaas lukte dat niet helemaal. En de andere 2 startjes hadden we een goede start aan de kant van de start boot met goede vrije wind.

Coach Roy Heiner was ook nog even aanwezig. Hij was aan het toeren met zijn gezin en heeft intussen stiekem mee gekeken met onze wedstrijd om tussen wedstrijd 2 en 3 nog wat tips mee te geven wat natuurlijk erg fijn is. Verder hebben we een mooie Lenco Regatta gehad met heerlijk eten, goed zeilweer, voor het eerst met alle 3 de vrouwelijke teamgenoten op 1 boot gezeten, en erg mooie ervaring! We eindigden als 5e in de ORC1 klasse (met in totaal 10 boten).

Voor aankomend weekend staat er voor een paar van ons het ONK Match Racen op het programma waar we heel veel zin in hebben en voor de rest van het team staat er een training op het programma.
Door: Martijn Kloosterman

Actueel

Spotlight