TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

Lenco Regatta, 11-12 juni

12 jun 2016

Vrijdagavond kwam het team samen om de boot gereed te maken voor de wedstrijd. Met het oog op de weersvoorspellingen kozen we er voor om de genua er op te zetten. Er was 6-8 knopen wind verwacht met lichte miezer gedurende de dag. Gelukkig bleef de regen uit en was het een licht broeierige dag. Perfect weer om op het water te zitten.

Om 10:15 ging het eerste startsein, het was een lastige start omdat het een best druk veld was en het niet al te hard woei. We zaten een beetje in de verdrukking maar we verloren er niet al te veel mee. In de eerste upwind was het nog wat zoeken naar de juiste techniek voor tacken met een genua, en de trim daar van. De focus zat er goed in. De rest van de eerste race ging foutloos. Uiteindelijk bleek het een OCS en kregen wij het maximaal aantal punten, balen!

De start van de 2e race ging wat minder soepel, we waren 3 bootlengtes van de startlijn af toen het signaal ging. Gelukkig was er een general recall waardoor wij het opnieuw konden proberen. We kwamen bij de tweede start beter uit. Een beetje in het gedrang maar we konden goed weg tacken. De up en downwind gingen degelijk. Deze wedstrijd waren we echt goed bezig met de tactiek en het wedstrijdveld.

De 3e race ging goed van start. Onze intentie was om niet een kant op de baan te kiezen maar op de shifts te zeilen. Dat ging heel goed en we kwamen goed vooraan in het veld uit. In de laatste down-wind viel de wind weg en was de volle concentratie nodig om de boot op snelheid te houden, en dat is gelukt! Na een nette onderboei ronding hebben we ook in de 2e upwind goede slagen gemaakt wat uiteindelijk geresulteerd heeft in een mooie 3e plek. We houden het goede gevoel van de laatste wedstrijd vast en gaan dit morgen voortzetten!
Door: Joost van Gemert

Actueel

Spotlight