TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

Hans Horrevoets Memorial Trophy, 9 oktober

10 okt 2016

De Team Heiner Pups hebben de afgelopen drie jaar diverse prijzen gewonnen. Maar een van de mooiste blijft toch wel de Hans Horrevoets Memorial Trophy. De prijs voor het best presterende jeugdteam bij de offshore van de North Sea Regatta. Deze prijs hebben we nu al twee keer vol trots in ontvangst mogen nemen uit handen van Hans zijn beide dochters. Een heel bijzonder moment. Ook is er ook elk jaar in Drimmelen, de plek waar Hans vandaan komt, een wedstrijd in naam van Hans, de Hans Horrevoets Memorial Race.

Dit jaar waren de Team Heiner Pups uitgenodigd door Nico Karper om op zijn boot mee te zeilen met deze wedstrijd. Nico heeft de wedstrijd 8 jaar lang georganiseerd en deed nu weer mee als deelnemer. Zo stonden Jesse de Jong, Stijn de Geest en Jelmer van Beek zondagochtend in de haven van Drimmelen om samen met Nico en zijn team de wedstrijd te zeilen.

Meer dan 60 boten, waaronder voor het eerst bij de 10de editie ook optimisten, gingen van start met een lichte wind. Diverse malen werd de Amer heen en weer gezeild. De Amer is een brede rivier in de Biesbosch met veel bomen er om heen. Op deze mooie oktoberzondag waren er niet alleen zeilboten maar ook veel vissers, recreanten en beroepsvaart die genoten van de zon.

Om 2 uur was de wedstrijd weer voorbij en verplaatste het team zich van de Pur Sang, een Jeanneau 36i zich naar de loods. Hier was een gezellige borrel met een frietkraam ernaast. Tussendoor werden er allemaal oude zeilbeelden van Hans vertoont op een groot scherm. Iedereen keek terug op een geslaagde dag, wij als Pups vonden het heel erg leuk om bij deze bijzondere wedstrijd te zijn en danken Nico voor de uitnodiging!
Door: Jelmer van Beek

Actueel

Spotlight