TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

Flevo race, dag 3: Onze allereerste prijs!

22 aug 2016

(foto door Timon Smid)

Nadat we gisteren een erg goede dag hadden gevaren met onze eerste line honours en 3e plek overall, was het vandaag onze taak om deze plek te verdedigen en eventueel zelfs te verbeteren. Vol energie en met een grote dosis motivatie vertrokken we vandaag met het hele team richting de haven. Eenmaal daar aangekomen hoorden we tijdens het palaver dat er een uitstel van één uur was doordat het te hard waaide en er te onstuimig weer was. Hier werd later nog één uur aan toegevoegd door onweer. Door dit lange uitstel was onze eerste start pas om half 1. Dit was ook onze enige start van de dag. Ons doel op het water was duidelijk: Alles geven om die derde plek te handhaven.

Voor de start twijfelden we met welke jib we wilden varen, door de vele buien die veel wind met zich meenamen overtrokken besloten we om te starten met de niet overlappende jib te starten. Met de start kwamen we prima weg en konden we doen wat we wilden, doordat we de ruimte hadden. We pakten een paar goede windbanen mee en kwamen als 5e om de bovenboei. Na een sterk down-wind rak begonnen we aan ons 2e kruisrak van de wedstrijd. Deze ging helaas minder goed als de eerste, maar de schade bleef beperkt. We merkten dat de wind aan het afnemen was en de buien minder werden. Daarom besloten we om tijdens de down-wind de jib om te wisselen van een niet overlappende jib, naar een overlappende jib. Tijdens het laatste kruisrak bleek dit een goede keuze te zijn geweest. We werkten ons weer omhoog in het veld en kwamen weer op een beter positie terecht. Tijdens de laatste down-wind pakten we nog meters op de boten voor ons waardoor we uiteindelijk als 5e finishte.

Eenmaal in de haven aangekomen zagen we de resultaten en zagen we dat we op een gedeeld 3e plek stonden samen met de Redan, echter hadden zij één eentje meer gevaren dan ons, waardoor zij de 3e prijs pakte en wij afzakten naar de 4e plek. Dit was uiteraard een domper. Maar we konden toch nog met een prijs naar huis, onze eerste prijs die we samen als team gehaald hebben! Al met al was dit een zeer geslaagd weekend waarin we veel geleerd hebben en natuurlijk onze eerste prijs hebben gehaald. Op naar volgende week, dan varen we de 24 uurs race. We hebben er nu al zin!
Door: Wes van Herpen

Actueel

Spotlight