TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

DMTRA stage 4 (14 feb)

14 feb 2015

Valentijnsdag 2015 was een bijzondere voor de Pups. Waar ze normaal op een dag als deze ontbijtjes maken voor hun geliefden en bloemetjes bezorgen bij mogelijke geliefden zaten 7 teamleden al vroeg in de auto naar Medemblik om mee te doen aan de 4de stage van de winterserie van DMTRA. Niet samen op de vertrouwde MaxFun35 maar in 2 teams verdeeld over de oud-olympische damesboot, de Elliot 6m.

Om 9 uur waren de twee teams paraat in Medemblik. Een lichte koude wind uit het oosten gaf de windmolens richting. Jelmer, Martijn en Jesse zeilden deze dag samen en ook Niek, Guus, Rixt en Lennard bundelden de krachten. Omdat je de Elliot met drie mensen zeilt rouleerde het laatste team. Samen met andere teams begint de dag altijd met het in het water kranen van de zes zeilboten. Waar de kraan normaal redelijk soepel werkt, lukte het vandaag met horten en stoten om vier boten in het water te krijgen. Bij boot vijf was de kraan heel duidelijk en vroeg om wat extra liefde van de onderhoudsmonteur. Er was geen bewegen meer in te krijgen en 13 aanwezige teams verdeeld over twee poules hadden helaas nog maar de beschikking over vier in plaats van zes boten. Dit zorgde ervoor dat er supersnel door de zeilers gewisseld diende te worden.

Niek, Guus, Rixt en Lennard zeilden bijna allemaal voor het eerst in de Elliot en ook matchrace wedstrijden hadden ze nog niet heel veel gedaan. Dat resultuurde in een erg leerzame dag waar ze lang niet altijd aan het langste eind trokken. Maar zoals Lennard vertelde had hij deze dag voor geen rooie roos willen missen.

Jelmer, Martijn en Jesse hadden ondanks meer matchrace ervaring een wisselende dag. Matchracen vraagt zeker specifieke voorbereiding en de afgelopen maanden was er vooral getraind op de MaxFun35. De eerste wedstrijd van de dag lukte het om de tegenstandster over de boei heen te laten varen bij de start waardoor deze zo vast zat aan de kiel dat het einde spelletje was en de eerste matchrace overwinning van 2015 binnen was. Andere wedstrijden werden er diverse schoolboy errors gemaakt wat resulteerde in twee verlies matches. Desalniettemin mochten we de dag toch eindigen in de finale. Hier keken we erg naar uit, want gedurende de dag zeilden we alleen maar beter. Helaas gaven we in de finale de voorsprong uit handen en misten we de overwinning. Spijtig maar waar en geen presentje gescoord om een leuk meisje aan het einde van de dag blij mee te maken. Op naar de volgende wedstrijd.
Door: Jelmer van Beek

Actueel

Spotlight