TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

DMTRA match race (11 apr)

11 apr 2015

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de laatste keer van de winterseries. Met erg onstuimig weer voor de boeg waren we voorbereid op een paar intense potjes! Het team bestond uit Jelmer van Beek aan het roer, Jesse de Jong voordekker en Jib trimmer en Martijn Kloosterman deed de grootschoot en spinnaker sheets.

De dag begon erg mooi met een lekker rustig windje en lichte bewolking maar al snel verdween dit en kwam er meer wind bij en begon het op een gegeven moment ook te regenen. Niet bepaald lekker als je naar het weer van de afgelopen dagen kijkt. De eerste drie potjes hoefden we nog niet te varen dus we zijn begonnen met een lekker bakje koffie en een rustige voorbespreking.

Eenmaal op het water kwam er natuurlijk gelijk een heerlijke bui over ons heen dus we waren lekker nat. Het eerste potje van de dag was weer een beetje in komen, even aan de boot wennen even kijken hoe we de zeilen moesten staan enz. Na 2 wedstrijden gevaren te hebben stonden we op 2 winst. En moesten we voor 3 wedstrijden op het start schip om de wedstrijden te begeleiden. We een beetje koud maar het was gelukkig zo voorbij en konden we wat eten want we hadden alle drie best wel trek!

Dus na een lekker lunch op de kant konden we er weer tegen aan! Er stonden voor de hele dag 6 wedstrijden gepland in de round robin, maar aangezien het rond een uurtje of twee steeds harder begon te waaien hebben we maar 4 wedstrijden in totaal kunnen varen. We kwamen uit op 4 keer winst!

De laatste wedstrijd was best wel extreem. De boeien werden weg geblazen, er was besloten dat we niet meer met spinnaker mochten varen. Dit was best wel grappig want we moesten best wel schakelen dat we niet meer met spinnaker voeren. En up wind was het ook best pittig. Om het materiaal heel te houden hebben ze daarom de verstandige beslissing gemaakt om niet meer door te varen.

Dit betekende dat we na een aantal voorgaande keren bij DMTRA op de tweede plek te zijn geëindigd eindelijk een keertje konden afsluiten met een eerste plek, erg fijn!
Door: Martijn Kloosterman

Actueel

Spotlight