TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

Coldhanded door Team Heiner Pups ’14, 23 januari

23 jan 2016

Wat een heerlijke zeildag voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Met een zonnetje op ons gezicht, een medium windje en een veld met 4 andere J109s waaronder 2 andere Team Heiner Pup teams hebben we heerlijk kunnen varen.

De ochtend begon vroeg, om kwart voor 8 verzamelden alle Team Heiner Pups zich bij Team Heiner. Hierdoor ontstond de onderlinge strijd al in de kleedkamer door grapjes te maken als “ben je klaar om te verliezen?”. En zo voeren we uit met 4 boten door de sluis naar het Markermeer.
De doelen werden besproken voor vandaag; we houden het bij de basis, en we voeren de handelingen clean uit. Ook de wedstrijdbepaling werd door genomen en een enkele vraag werd beantwoord. Daar gingen we dan, de 1e wedstrijd van het jaar. Iedereen was gefocust, we gingen van start en daar begon het. We gingen goed van start, mooi op de lijn en door een goed aan de windse rak kwamen we als 2 om de bovenboei. Door continu de focus er bij te houden door alle team leden, de boot te pushen om hard te gaan hebben we dit vast kunnen houden tot aan de finish.

De tweede en derde wedstrijd gingen we weer vrij van start, vrije lijnen, goede winddruk en communicatie tussen de trimmers en stuurvrouw maakten dat we deze twee wedstrijden weer als tweede over de finish kwamen. En daar was dan de laatste wedstrijd. 1 keer als eerst over de finish gaan, dat zou een mooie afsluiting zijn van de dag. Daar gingen we, voor de laatste keer van de dag. Iedereen had de focus weer bij de wedstrijd. Het startsein ging en daar gingen we dan, deze keer lagen we bij de start minder vrij waardoor we meteen met andere boten te maken hadden. De combinatie van snelheid en hoogte zat er nog niet helemaal in vanaf het begin waardoor we iets hadden verloren. Uiteindelijk kwamen we als 3e om de bovenboei. Voor de wind hadden we meters gepakt waardoor we net als eerste om de onderboei konden. Met 5 boten heel dicht bij waaronder een Team Heiner Pups boot gierde de adrenaline door ons lijf. Nu was het doel belangrijk, bewaar de rust en doe waar je goed in bent en dit is gelukt. We kwamen als 1e over de finish. Wat een fijn gevoel.

Nadat alles door de computer is gegaan hadden we score van 2, 4, 4, 2 met een overall uitslag van een 2. Wij waren tevreden, ons doel is behaald. Met onze invaller Wietse Pijlman hebben we genoten van deze Coldhanded wedstrijd. Met een goed gevoel kijken we uit om volgend weekend weer te trainen op onze Max Fun 35.
Door: Marianne Pijlman

Actueel

Spotlight