TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

Coldhanded 19 mrt

19 mrt 2016

Grijze zaterdag morgen 9 uur varen twee Team Heiner Pups teams de Flevo Marina uit op weg naar de sluis richting het Markermeer. Alwaar de teams zich opmaakten voor de Coldhanded Cup, alweer de laatste van het seizoen. Een mooi testmoment om te kijken hoe geopereerd wordt met andere boten rondom.

Ons team, Pups ‘14, voer met 8 man in de Maxfun 35 vier wedstrijden. Het waren korte wedstrijden, waarvan elke wedstrijd bestond uit twee rondes op een upwind downwind baan. In de ochtend was een gemiddelde 10 knopen wind uit noordelijke richting. ‘s Middags kwam daar een paar knopen wind bij. Een prima wind om te varen op deze laatste dag van de winter.

Jolbert van Dijk, onze tacticus bij de eerstkomende wedstrijd, de Van Uden Reco in Stellendam, was ook mee. Het was goed om te zien hoe hij dit oppakte en er gecommuniceerd werd in de boot. Er werd rustig en goed overlegd om de juiste tactische keuzes te maken. Hetgeen resulteerde dat we viermaal als eerste over de finishlijn voeren.

Natuurlijk heeft niet alleen de tactiek, die met name in het begin van elke wedstrijd van belang was, ons aan de winst geholpen. Ook heeft het handelingsteam met invaller Wietse Pijlman prima werkt verricht met snelle spi sets en drops. Echter is eenmaal een wokkel ontstaan bij het hijsen van de spinaker. Hier is door het team rustig op gereageerd en werd door het laten vieren van de spinakerval het probleem opgelost. Mogelijk hadden we hier sneller in kunnen handelen, een les voor de volgende keer.

Gedurende de wedstrijd werden goede snelheden behaald. Er werd door de trimmers goed geanticipeerd op het veranderen van de windsnelheid. Bij de redelijk lange slagen die wij maakten was het mogelijk om regelmatig een trimmer uit de reling te laten gaan om zo de fok te vertrimmen. Door de goede snelheden lagen we al vrij snel vooraan in het veld en hebben we drie keer als eerste de bovenboei kunnen ronden.

Al met al was het een mooie dag en mogen we als team tevreden zijn over de progressie die geboekt is. Er werd goed omgegaan met boten om ons heen dit maakte iedereen ook weer een stuk scherper. Volgend weekend doen we samen met het Team Heiner Pups ’16 een nachttraining over het IJssel,- en Markermeer. We kijken er naar uit!

Door: Stijn de Geest (invaller)

Actueel

Spotlight