TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

Cold Handed (24 jan)

24 jan 2015

Op zaterdag 24 januari 2015 stond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op de planning. De Coldhanded cup deed haar naam eer aan, want met code oranje en sneeuw op de boot was het bikkelen. Na een uur uitstel werd er door de wedstrijdleiding besloten om een lange baan van 14 mijlen te varen, aan de wind naar een cardinale boei en voor de wind finishen bij het startschip. Voor de start werd de tactiek besproken en even ingevaren, echter door een miscommunicatie startten we 4 minuten te laat en voeren we achteraan, terwijl we volgens onze rating ver vooraan moesten eindigen om aanspraak te mogen maken op de eerste plek. Er was dus werk aan winkel en snel werd de achtervolging ingezet. Het eerste halfuur van het aandewindse rak zeilden we erg hard en liepen we snel in op de rest van het veld. De wind en de golven begonnen echter steeds meer toe te nemen en met onze (te) grote jib werd het steeds moeilijker om de hoogte en snelheid te behouden. Daarom werd er besloten om het grootzeil te reven om zo de druk en helling wat af te laten nemen. Bij de bovenboei bleek dat we al wat boten in hadden gehaald en lagen we midden in het veld.

Na de boeironding werd de spinnaker gehesen en het rif er weer uit gehaald. Surfend van de golven en met een snelheid van boven de 9 knopen haalden we nu ook de voorste boten in. Vlak voor de finish haalden we ook nog de nummer 1 in en zo kwamen we, onder begeleiding van een lekker warm zonnetje, als eerste over de finish. Zo kwam er een einde aan een leerzame eerste wedstrijd.
De eerste wedstrijd werd gezeild door: Wietse, Dirk, Marianne, Martijn, Tamar, Jeroen en Niek. Volgend weekend wordt er weer met 2 boten getraind om zo de volgende stappen te zetten.
Door: Niek de Boer

Actueel

Spotlight