TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

Almere Regatta, 20-21 mei

22 mei 2017

De Almere Regatta is voor ons altijd een van de speciale evenementen, omdat we dan eenheidsklasse J109 varen. Ditmaal acht dezelfde boten aan de start waar wij ons dan echt aan kunnen meten.
Het hele weekend beloofde een tactisch moeilijk spelletje te gaan worden. Op zaterdag veel buien die over of langs trokken, waardoor de wind alleen maar extra draaide en veranderde in snelheid. Het mocht ons zaterdag ook niet baten, we zaten er duidelijk niet zo lekker in en het liep allemaal ook niet zo goed. Veel kleinere dingen die mis gingen en minder goede starts. Met in de tweede wedstrijd een paar buien die over kwamen hadden we besloten vlak voor de start nog te veranderen van onze overlappende genua naar een Jib 3, een goeie keus wat mij betreft. Naarmate we bij de bovenboei kwamen, zagen we dat de wind er weer een beetje uitging vanwege dat de bui over was getrokken. In de downwind dus weer zo snel mogelijk wisselen van Jib naar overlappende genua voor wat extra power. Naarmate de dag vorderde merkten we dat we net niet tussen het kopgroepje konden komen en er telkens net achter zaten. Het was zeker een leerzame dag met helaas wat teleurgestelde blikken over de tegenvallende resultaten.

Na veel nabesproken te hebben, gingen we zondag weer met veel goede moed en enorm veel zin het water op om te kunnen laten zien wat we kunnen. Vanaf de eerste start zaten we er al lekker in. De start was goed en we hoefden daardoor niet te beginnen aan een inhaalrace maar konden tactisch ons eigen spelletje varen. Dit resulteerde ook in een mooie tweede plek. De goeie sfeer en moed zat er dus zeker in, wat je dus ook weer in de tweede wedstrijd zag. Deze dag hebben we afgesloten met drie keer een tweede en een keer een derde plek. We waren daardoor ook erg tevreden en blij dat we het weekend zo hebben kunnen afsluiten. Volgende week varen we de Vuurschepenrace en de North Sea Regatta waar we enorm veel zin in hebben!
Door: Thijs van Tol

Actueel

Spotlight