TeamHeiner

Wedstrijdverslagen

50 mijls en mini Schuttevaer, 30 april/1 mei

02 mei 2016

50 mijls 30 april
Deze zaterdag hebben Joost, Julia, Thijs en Rutger de 50 mijl race gevaren in Lelystad. Dit is een zogenaamde ‘double handed’ wedstrijd, waarin we de J/109, die we normaal met acht personen zeilen, met z’n tweeën varen. Deze manier van racen was relatief nieuw voor ons en gaf ons, ondanks het feit dat we al een weekend hadden getraind, genoeg uitdaging.

De dag begon al vroeg op zaterdag met een palaver om zeven uur ’s ochtends, waarin we samen met de 182 bemanningsleden van de 91 andere boten de laatste info over de banen en wedstrijden te horen kregen. Hierna zou om half negen de startprocedure beginnen om vervolgens de verschillende sport tonnen van het IJsselmeer te gebruiken als baan.

Er stond 6-8 knopen wind wat gedurende de dag toenam naar ongeveer 12 knopen, dit waren voor ons de perfecte omstandigheden om onze eerste wedstrijd in deze discipline te varen. En achteraf kunnen we dan ook terugkijken op een zeer geslaagde dag, waarin we een hele mooie wedstrijd hebben gevaren en uiteindelijk zelfs nog enkele andere j/109’s achter ons hebben kunnen houden, een prestatie waarmee we, gezien onze beperkte ervaring in deze discipline, erg tevreden mee zijn!
door: Rutger Vos

Mini Schuttevaer 1 mei
Op zondag 1mei is de mini schuttevaerrace te Flevo Marina in Lelystad van start gegaan. Op zondag ochtend vond, onder het genot van een bakje koffie, het palaver in het pand van Team Heiner plaats. Vijf teams van zes personen (vier zeilers, één hardloper en één fietser) namen deel aan dit spektakel, als voorbereiding op de grote schuttevaerrace van begin juli. De stralende zon, stabiele bries van twaalf knopen en goede sfeer, deed ieder een lach om het gezicht verschijnen. Om tien uur ging de race van start. De dertig deelnemers kwamen na een loop van één km aan bij de boten. Fanatiek werd de haven uitgevaren en werden de zeilen gehesen. De eerste zeiletappe ging van start. Na anderhalf uur werd de fietser aan wal gezet, die vervolgens dertig kilometer langs de dijk fietste. Na de tweede zeiletappe werd ook de hardloper afgezet en deze liep elf kilometer door het ‘Belevenissenbos’. Nadat de tijden van het fietsen, zeilen en hardlopen bij elkaar op werden geteld, volgde een prijsuitreiking. Al met al was het zeer waardevol kennis te mogen maken met een schutteveartraining. De Team Heiner Pups’16 zijn begin juli met twee boten te vinden aan de start van de grote Schuttevear op de Waddenzee. Gaaf om alle disciplines samen te brengen: zeilen, rennen en fietsen. Deze minischuttevaer verdient zeker navolging op meer plekken in Nederland.
Door: Rosalin Kuiper

Actueel

Spotlight