TeamHeiner

Trainingsverslagen

Zomerkriebels, 9-10 april

10 apr 2016

De zomeroutfits worden zo langzamerhand uit de kast (of in mijn geval de winkel) gehaald. Er wordt zelf al in korte broek en een T-shirtje gezeild! Het weekend van 9 en 10 april stond bij de Team Heiner Pups ’16 (voortbordurend op vorig weekend) in het teken van communicatie en rust op de boot. Zaterdag deden twee pups de laatste double handed training ter voorbereiding op de 50 mijls die plaats gaat vinden op 30 april. Lennard van de Team Heiner Pups ’14 voer met ons mee als voordekker omdat wij met erg weinig waren. Met z’n 6en zijn we begonnen we met een klus-sessie. Verschillende lijnen moesten worden gesplitst, de gereedschapskist werd compleet gemaakt en wat is een dag varen zonder dat er iemand de mast in gaat? Juist. Deze keer heeft Arianne haar angsten overwonnen door omhoog te gaan. Chapeau!
Na de lunch zijn we het water op gegaan om te werken aan ons gestelde doelen voor deze training. Met Lennard aan boord kregen de ’16 pups weer nieuwe ingevingen en creëerden we weer nieuwe denkwijzen die ons in de toekomst verder zullen helpen. Als je zo lekker aan het varen bent vergeet je al snel de tijd met als gevolg dat we pas om kwart over vijf van het water af kwamen! De nabespreking was dan ook kort maar krachtig.

Zondag voeren we weer met z’n 7en en mochten we weer een trainer verwelkomen aan boord. Met behulp van de trainer hebben we verder gewerkt aan bovengenoemde punten. Op een kort baantje werd gefocust op de communicatie en op het zelf blijven nadenken. Daarnaast werd er op langere stukken tussendoor gewerkt aan optimale snelheid en ook weer de communicatie die hierbij nodig is. In de middag hebben we met de ’14 pups een aantal startjes en wedstrijdjes kunnen oefenen ter voorbereiding op onze eerste grote wedstrijd. Tijdens deze startjes werd wat gewisseld in posities om iedereen klaar te stomen.

Met een heerlijk zonnetje, een perfect briesje en een stevige training was het dit weekend echt genieten op het water. Voorlopig was dit onze laatste training in Lelystad want het wedstrijd seizoen gaat nu dan eindelijk echt van start! Op naar onze eerste delivery, de boot is er in ieder geval bijna helemaal klaar voor. Next stop: Stellendam!
Door: Laura Parre

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight