TeamHeiner

Trainingsverslagen

Hoofd koel houden, 8-9 juli

10 jul 2017

We houden ons hoofd koel

Zachtjes gaf Rutger het laatste beetje gas om rustig de boot in de box te manoeuvreren. Waar wij vervolgens de boot afstapte met allemaal de rood verbande strepen op onze armen van de zon. Dit was ons laatste trainingsweekend voordat we vertrekken naar Engeland voor de Ramsgate week.

Tijdens dit weekend kwamen er veel verschillende weersomstandigheden aanbod. De zaterdag was een dag met veel druk verschillen, waar de wind varieerde van 3 knopen in de ochtend tot 12 knopen in de middag. Deze dag hebben we ons voornamelijk gefocust op boothandeling en tacken.  Het was mooi om te zien dat na een aantal tacks de snelheid hoog bleef in de tack en we snel weer op top snelheid waren, maar helaas verliep niet alles vlekkeloos. Zo gingen de sets niet altijd even soepel. Aan het einde van de dag hebben we onze doelen voor het tweede seizoenshelft vastgesteld en hebben we de zaterdag afgesloten met een traditionele barbecue en een potje beach volleybal, terwijl de zon langzaam onderging.

De zondag begonnen we de dag met veel zon en een gemiddelde wind 3 tot 6 knopen en waar we zowel als team en individueel veel geleerd hebben. Van de eerste stapjes op een nieuwe positie tot het evalueren en oplossen van een stevige discussie. Onze huid was dan wel rood en gloeiend van de zon, maar gelukkig houden we ons hoofd koel en blijven we stappen zetten voor het volgende evenement.

Door: Julia Aartsen

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer
 • Bijna klaar voor English breakfast, 13-14 mei

  Lees meer

Spotlight