TeamHeiner

Trainingsverslagen

Hoge golven, 28-29 okt

31 okt 2017

Met een weersvoorspelling van 20 tot 3 knopen wind uit het westen besloot het team om toch de ruige Noordzee te trotseren dit weekend. De golven van 2.5m boden de perfecte omstandigheden voor een zwaar weer training. Onder het toeziend oog van Douwe Broekens op het achterdek zijn er grote stappen gemaakt in het sturen en sheeten op hoge golven. Hierbij kwam naar voren dat er nog veel te leren viel over de mast trim, waar in de avond een verdiepende meeting over volgde. En natuurlijk kwam ook de downwind aan bod. Met hoge snelheden van de golven af surfen is altijd spectaculair. Er is veel vooruitgang geboekt op de communicatie tussen de stuur en trim; wanneer er omhoog gestuurd wordt om de volgende golf te pakken, en wanneer er afgestuurd wordt met de golf mee.

Aan het eind van de middag moest er nog het een en ander geklust worden aan de boot en was het tijd voor het teamuitje! In een escape room in Den Haag werd logisch nadenken en teamwork op de proef gesteld.

Na een vermoeiende dag en een uurtje extra slaap verzamelde het team zich zondagochtend op de winderige kade van Scheveningen.  Er stond voor de ochtend te veel wind voorspeld om te zeilen en dus werd er besloten om de ochtend te besteden aan het klussen en theorie over masttrim en welke middelen de zeilvorm bepalen. In de middag was de wind nog steeds 30+ met flinke vlagen en grote brekers en is besloten om niet uit te varen. Het najaar is met stevige wind begonnen, maar dat houdt niet in dat er niet gezeild kan worden!

Door: Joost van Gemert

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer
 • Bijna klaar voor English breakfast, 13-14 mei

  Lees meer

Spotlight