TeamHeiner

Trainingsverslagen

Bijna klaar voor English breakfast, 13-14 mei

15 mei 2017

Met zes knopen wind en een spinaker vol, slingert Rosalin door de lucht naar de spinakerboom, waar ze vervolgens de nieuwe guy in de back stopt. Nadat ze weer terug is geslingerd was en de nieuwe schoten aan wilde klikken aan de guy, kwam de volgende vraag.. ‘Inside peel? nee outside peel..’ ‘ohnee wacht, toch inside peel’.

Dit weekend was het belangrijk dat we ons helemaal klaar maakten voor de offshores en inshores van de NSR. Om ons voor te bereiden hebben we zaterdag getraind en zondag de hele dag aan de boot geklust. Tijdens de zaterdagtraining hebben we veel leerzame dingen geoefend, zoals ‘peelen met de spinaker’. Dit betekent dat tijdens het varen met een spinaker, een tweede spinaker wordt gehesen en de ander weer wordt weggehaald. De reden waarom dit gebeurd is om er een ander zeil er op te zetten, terwijl zo kort mogelijk zonder spinaker vaart. Met ‘peelen’ voorkom je dus het zeilen zonder spinaker. Het ‘peelen’ was in het begin een beetje lastig, maar na dit een paar keer te hebben geoefend hadden we het helemaal onder de knie. Als laatste belangrijke stap is onze nieuwe navigatie getest, welke helemaal perfect werkte.

Waar iedereen op de zondag in de ban was van Moederdag, voetbal en Max Verstappen waren wij druk bezig om onze kluslijst af te werken. Van lieren schoonmaken tot het repareren van het bakskist knopje, we waren niet te stoppen! Dus… het ‘peelen’ is onder de knie, de navigatie is getest en de boot is bijna klaar voor vertrek. Volgend weekend zullen wij nog wedstrijden in Almere varen en daarna zijn we klaar om de English breakfast te proeven!
Door: Julia Aartsen

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight