TeamHeiner

Trainingsverslagen

Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

31 okt 2017

Het is alweer ruim een half jaar geleden dat ik, nog enigszins onder invloed van de medicatie schreef dat ik met de ambulance werd opgehaald in de haven. Daarna heb ik een heel medisch traject doorlopen: niet altijd even leuk, maar ik kan nu weer zonder zorgen gaan varen!

Door: Arianne vd Loosdrecht

 

 

Wat was er ook al weer gebeurd?
Begin maart stapte ik ongelukkig uit mijn bed op onze J109 en schoot mijn knieschijf uit de kom. Helaas, niet de eerste keer… Tijdens mijn revalidatie kwam de optie van een operatie naar voren waarmee mijn knieschijf goed vast zou worden gezet. Dit zou wel betekenen dat ik een halfjaar niet zou kunnen sporten, laat staan zeilen… De andere optie was doorgaan en hard spieren trainen, maar dan met de kans dat mijn knieschijf nog een keer uit de kom zou kunnen schieten. Een lastige keuze voor mij!

Na verwijzing naar een sportarts via Team Heiner heb ik besloten toch voor de operatie te gaan en deze ook zo snel mogelijk te plannen. Dit betekende echter dat ik het hele zeilseizoen aan me voorbij zag gaan. Gelukkig zorgt deze investering ervoor dat ik, na mijn herstel, geen rekening meer hoef te houden met de kans dat mijn knieschijf uit de kom gaat. En kan ik vanaf nu weer vol op trainen en toewerken naar (hopelijk) de Volvo Ocean Race!

De operatie en meer nog het hele revalidatietraject erna hebben mij enorm veel geleerd. Ten eerste dat niet alles kunnen doen wat je wilt niet leuk is. Het viel af en toe echt niet mee. Maar ik weet dat ik een goede beslissing heb genomen; ik, maar ook mijn teamgenoten, hoeven niet meer bang te zijn dat mijn knie nog eens ‘dienst weigert’. En daarnaast dat ik zonder een goede sportarts, orthopeed en fysiotherapeut niet zou zijn waar ik nu sta! Team Heiner heeft ervoor gezorgd dat ik deze fantastische professionals om me heen had en heb. Ook heb ik geleerd dat hard werken loont. Na 6 weken stilzitten, was er van mijn beenspieren weinig meer over. Nu, 5 maanden na de operatie, is de omvang en kracht van mijn linkerbeen door hard te trainen en met de juiste begeleiding bijna weer als voor de operatie!

Maar bovenal heb ik geleerd waarom ik het zeilen en het traject van de Team Heiner Talents zo ontzettend leuk vind. Iets wat je als je er middenin zit soms vaak minder goed beseft.  Mensen verklaren mij weleens voor gek dat ik elk weekend zo vroeg mijn bedje uit ga om, soms in weer en wind, te zeilen. Tijdens het verplicht stilzitten heb ik juist gemerkt dat op het water zijn, spinnakeren, van golven af surfen of ertegen in stampen, de samenwerking binnen ons team, het samen zo hard mogelijk gaan en ook de gezelligheid achteraf zo heerlijk vind dat ik het vroege opstaan en slechte weer voor lief neem: ik wil dit nog heel lang blijven doen!

En wat nu?
Zeilen! Op dit moment ben ik bijna hersteld en train ik twee keer per week onder begeleiding van de fysio. Afgelopen weekend heb ik eindelijk weer met het team op het water meegetraind. Af en toe nog wat onwennig, maar het was heerlijk! Ik kijk uit naar de volgende trainingen, en vooral het wedstrijdseizoen.

Tot op het water!

Arianne

Actueel

 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer
 • Bijna klaar voor English breakfast, 13-14 mei

  Lees meer

Spotlight