TeamHeiner

Trainingsverslagen

Wind, sneeuw & zon, 16-17 jan

18 jan 2016

Het trainingsweekend begon op vrijdag avond 15 januari met een splitscursus. Dit was natuurlijk de eerste keer dat we elkaar zagen in 2016 dus na een aantal keer toch nog de beste wensen uitgesproken te hebben gingen we starten met de cursus.

Deze splitscursus werd gegeven vanuit lijnenspecialist.nl die ons deze avond 3 splitsen hebben geleerd.
We begonnen de avond met een kleine uitleg over de soorten lijnen en hoe je welke lijn het beste gebruikt. Na deze uitleg zijn we begonnen met het splitsen, dit werd voor gedaan door middel van een filmpje en daarnaast liepen de mannen van lijnenspecialist.nl rond in de zaal om aanwijzingen te geven en hulp te bieden. De splitsen die we gemaakt hebben zijn de: lock splice in enkelvoudig gevlochten dyneema-lijn, oogsplits in een dubbel gevlochten polyester lijn en een soft shackel van dyneema. Het was een erg plezierige avond.

Zaterdag ochtend bij aankomst in Lelystad stond er een erg harde wind ongeveer 40/45 knopen met heerlijke sneeuw/hagel buien, dat zou dus een heftig dagje worden dacht ik. Maar gelukkig bij binnenkomst bleek al snel dat we nog genoeg te bespreken hadden, en dus maar even niet het water op gingen.
Wat hadden we zoal te bespreken? We zijn hard aan de slag gegaan met onze persoonlijke leerdoelen en dit ook te formuleren zodat we de trainingen kunnen indelen aan de hand van onze doelen. Met hulp van één van de trainers van Team Heiner zijn we weer een stukje meer te weten gekomen over ons zelf, maar ook over onze teamgenoten dus erg veel gepraat maar wel een hele effectief ochtend gehad.

In de middag toen de wind was gaan liggen en wij uitgepraat waren konden we eindelijk voor het eerst in 2016 even de plas op. Met als doel, een goed gevoel over houden en lekker varen. Met hier en daar nog een flinke windvlaag door de haren en een paar vlokjes sneeuw op de neus hebben we een fijne middag gehad, waar we bewust alles bij de basis hielden en de boot goed op snelheid kregen. We sloten de dag af met een heel fijn ondergaand zonnetje en erg weinig wind.

Zondag
Bij aankomst in Lelystad was er een heerlijk windje van ongeveer 9/16 knopen met een heerlijk zonnetje. Na een snelle voorbespreking zijn we als de bliksem het water opgegaan want het was echt top weer!! De doelen voor vandaag waren, zo strak mogelijke sets en drops en heel actief met de trim bezig zijn. We hebben eerst een aantal lange rakken gevaren om de trim goed op orde te krijgen en naarmate de dag vorderde werd de baan kleiner en ging alles steeds iets sneller. Tijdens de lunch zijn we nog even flink in gesprek geweest over wanneer we precies gaan trainen en welke theorie we allemaal nog gaan krijgen. Als je dat bij elkaar opsomt dan zijn het eigenlijk nog heel weinig dagen voor ons piek evenement de Nort Sea Regatta dus het is al aftellen geblazen!!!

Na de lunch zijn we nog even het water op geweest maar helaas was de wind toen al aardig afgenomen. Ondanks al het praten met elkaar denk ik dat we een heel effectief weekend hebben gehad waar we in de volgende maanden goed op kunnen bouwen! Op naar een mooi 2016!!
Door: Martijn Kloosterman

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight