TeamHeiner

Trainingsverslagen

Weer veel geleerd (28 feb/1 mrt)

01 mrt 2015

Weer een nieuw avontuur voor een aantal zeilers van de Team Heiner Pups: een aantal pups heeft zaterdag op de J-109 gevaren met Bart als trainer. De andere 8 pups hebben op de Max Fun weer veel geleerd en ervaring opgedaan met harde wind.

Waar het op zaterdagochtend nog even inkomen was, ging het al soepeler in de middag. Met een heerlijk zonnetje en harde wind was het een heerlijke dag om te zeilen.

Op de J-109 was het focuspunt varen met de genaker, dit is toch het grootste verschil met de Max Fun. Dit ging niet geheel soepel, door de harde wind waren er een aantal complicaties die uiteindelijk allemaal goed zijn opgelost. Op de Max Fun was het focuspunt boathandling; ook hierin zijn weer stappen vooruit gemaakt. Iedereen heeft een eigen positie, dus iedereen is bezig om zijn of haar positie eigen te maken.

Zondag stond er een harde wind, waardoor er op de J-109 niet werd gezeild. Zo werd er afgewisseld om op de Max Fun te gaan varen. Op de J-109 werd er geoefend met het aanleggen en de box in te varen en daarnaast om te werken met het navigeren met alvast een vooruitblik op de 50 mijls.

In de ochtend was er nog een materiaalprobleem wat kon worden opgelost, waardoor we de middag weer lekker konden uitwaaien op de plas. Onder een pittig windje hebben we weer veel nieuwe dingen geleerd en een nieuwe ervaring opgedaan met harde wind, het heeft toch even de 35 knopen aangetikt.

Al met al veel lachende gezichtjes aan boord, want je wil er toch alles aan doen om de boot hard te laten gaan. Er werd dus ook even gejuicht toen we de 13 knopen aan tikten!
Door: Marianne Pijlman

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight