TeamHeiner

Trainingsverslagen

Waar word jij blij van? (13 feb)

13 feb 2015

De afgelopen weken hebben alle zeilers uit het team een test van Management Drives ingevuld. Dit is een test die op zoek gaat naar je drijfveren. Wat motiveert je, waar haal je voldoening uit en wat juist niet? Zo hebben we bijvoorbeeld zeilers in het team zitten die graag in een gestructureerde cultuur werken en een afkeer hebben van mensen die heel impulsief zijn. De test geeft ongeveer 6 van dit soort drijfveren en geeft daar een kleur aan.

Afgelopen vrijdagavond 13 februari kwamen we als volledig team bij elkaar om samen met Guus Klück van Management Drives onze testprofielen door te nemen. Guus begon met het uitleggen van de verschillende drijfveren en gaf met filmpjes voorbeelden van de soorten drijfveren. Een typerend voorbeeld is de OHRA reclame waar een mevrouw haar verloren paarse krokodil ziet bij de verloren spullen balie maar deze pas op mag halen als ze op het juiste tijdstip een formulier inlevert. Dit is natuurlijk een typisch voorbeeld van de net genoemde gestructureerde cultuur. Management drives geeft hier de kleur blauw aan. Een ander voorbeeld gaat over het geven van free hugs. Hier worden de groene people managers in het team, de zeilers die houden van een sociale cultuur, dan weer heel erg blij van.

Na de uitleg besprak Guus iedereen in de groep, en gaf aan de hand van de testresultaten voorbeelden van je drijfveren. Voor mij was het de tweede keer dat ik deze test doe en ik blijf het altijd een beetje betoverend vinden hoe Guus door middel van Management Drives mij kan beschrijven en het ook grotendeels bij het juiste eind heeft. Ook gaven we als teamleden over elkaar aan hoe we de kleuren in de testresultaten bij elkaar terugzien.

Tot slot eindigde Guus met het profiel van ons team om ook dit beter te begrijpen. Roy vertelde daarna over de doelen van de avond. Onder andere om er met elkaar aan te werken een echt team te worden. En dan TEAM als afkorting van Together Each Achieves More. We kennen elkaar nu allemaal een beetje en voelen zeker een band als Pups. Desalniettemin geven deze resultaten vocabulaire om te praten over elkaars ergernissen en deze te begrijpen maar misschien nog wel belangrijker om de talenten in het team te gebruiken! Ik verliet de avond met nieuwe inzichten over mezelf en het team wat me nog meer gemotiveerd maakt om er een succesvol jaar van te maken!
Door: Jelmer van Beek

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight