TeamHeiner

Trainingsverslagen

Van hagel en sneeuw naar zeilen zonder jas,16-17 jan

18 jan 2016

Dit weekend stond er veel op het programma. Een team sessie, splitscursus en een mooi weekend trainen. Toen we op vrijdag aankwamen zijn we gestart met de team sessie. Hierna hebben we onze schippers voor dit seizoen gekozen, namelijk Rosalin en Arianne. We hebben veel uitgewisseld over communicatie en invulling van de wedstrijden. Het was erg fijn om even als team (10 bemanningsleden) compleet te zijn. Meestal zeilen we met z’n achten en zijn er twee een weekend vrij.
Later die avond zijn we van start gegaan met de splitscursus. Buiten dat het erg leerzaam was, heb ik er ook erg van genoten. Dit is kennis waar ik m’n hele leven iets aan zal hebben.

De weervoorspellingen waren voor zaterdag vrij krachtig tot krachtig, maar het was uiteindelijk nog meer dan voorspeld. Door te veel wind hebben we alleen de middag gevaren. ‘S ochtends hebben we de hele voorbereiding van een start doorgenomen. Dat was erg nuttig. Ook hebben we uitgebreid kunnen praten over communicatie en wat daar allemaal bij komt kijken. In de middag was de wind wat gaan liggen en konden we eindelijk gaan varen en kon het feest beginnen! Aan de wind varen terwijl het sneeuwt en hagelt, buiswater wat over de boeg slaat en wind die langs je huid schuurt, een heerlijk gevoel! Af en toe wat koude handen maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben weer veel geleerd, ik zelf en met het team.

De tweede dag werd ik wakker in de boot, onder het luik met buiten een strak blauwe lucht. Eenmaal na een ontbijt en koffie zijn we met het team de boot opgestapt en die was spekglad! Door emmers water over het dek te gooien probeerden we het ijs een beetje er af te smelten, maar ook dat bleek niet te helpen. Dan was er nog maar één optie, de boot letterlijk in het zonnetje zetten. Eenmaal op het water hebben we weer stappen kunnen maken in het starten en de sets van de spinaker. Uiteindelijk heb ik zelfs nog zonder jas gevaren. Wat een heerlijk weekend hebben wij gehad! Het leek bijna als of we alle weerseizoenen in 2 dagen hebben beleefd.
Door: Julia Aartsen

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight