TeamHeiner

Trainingsverslagen

Training in Breskens, 19 augustus

21 aug 2016

Van 26 tot en met 28 augustus staat in Breskens het ONK IRC op de planning voor de Team Heiner Pups ’14. Om goed voor de dag te komen na een zomer waar we met elkaar de Ramsgate Sailing Week hebben gezeild en daarnaast alle pups uitgewaaid waren over Europa om op andere boten te zeilen, te coachen of lekker op vakantie te gaan. Hadden we bedacht om van te voren met elkaar te trainen in Breskens. Breskens ligt op het meest zuidelijke eiland van Zeeland. Een plek waar we nog nooit eerder waren geweest. Het staat bekend om zijn specifieke sterke stroming die er kan staan en natuurlijk de Zeeuwse mosselen.

Dit trainingsweekend waren we vooral geïnteresseerd in het verkennen van het zeilwater en wilden we de handelingen, zoals de boeirondingen en gijpen weer trainen. Om dit er na de zomerstop weer helemaal scherp in te krijgen.

Op het water werden we verwelkomd door grote vrachtschepen. In Lelystad varen er ook altijd vrachtschepen langs maar deze containerschepen waren nog een paar slagen groter. Met een mooie lopende wind hebben we het water verkend. Dat het hard kan stromen en er diverse zandbanken waren werd snel duidelijk. Een uitdagend wedstrijdgebied.

Op een avond heeft een deel van het team nog met Hans Zuiderbaan gesproken, in Breskens een echte ’local’ en tevens de vader van onze coach Klaartje. Ook dit was heel nuttig om zo wat meer informatie te krijgen over de omgeving en de lokale effecten.

Al met al hebben we enkele goede dagen gehad. Gaan we de komende dagen bezig om de boot tip top in orde te maken en dan de maand augustus af te sluiten met hopelijk een goed resultaat.
Door: Jesse de Jong

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight