TeamHeiner

Trainingsverslagen

Succesvol trainingsweekend, 25-26 feb

27 feb 2017

Voor het eerst dat de Team Heiner Talents na de afgelopen windloze winterse maanden weer eens een weekend konden knallen met 20 knopen wind. Ook was het voor het eerst dat er met twee boten gevaren werd. Met een verdeling van 6 man / vrouw op elke boot was het hele team aanwezig afgelopen weekend. Op zaterdag ochtend spraken we drie kwartier eerder dan normaal af, iedereen had natuurlijk de rukwinden van de storm van afgelopen week gevoeld en windfinder gaf 23-35 knopen aan, kortom  we hadden er zin in! Zo vroeg mogelijk voor bespreken zodat we zo vroeg mogelijk het water op konden. Nu er twee boten opgetuigd moeten worden, kost dat ook extra tijd maar ook daar maken we een wedstrijd van om zo snel mogelijk het plas op te kunnen.

We beginnen op het water met warm-up manoeuvres om ons vervolgens te gaan voorbereiden op up-down wedstrijden van ongeveer 10 minuten. Het is altijd even in komen na maanden weinig wind te hebben gehad, het overzicht aan boord was het focus punt van de dag, back to the basics om het van daaruit weer op te bouwen. De nodige fouten zijn gemaakt waarna wij altijd evalueren om er van te leren. Zo merken wij gedurende de ochtend met behulp van ons coaches Klaartje en Nicholas, dat er een duidelijk verbeteringscurve in zat en dat we onze zaterdag leerzaam konden afsluiten, maar met vooral ook nog meer zin om de volgende ochtend er mee door te gaan.

Op zondagochtend was het regenachtig; dit bracht gelukkig ook weer wind met zich mee. Na de voorbespreking was het tijd om de talloze lagen kleding aan te trekken en het water op te gaan. De planning voor de dag was weer om zo veel mogelijk up-down wedstrijden te varen. Per boot werden er gedurende dag focuspunten gelegd om deze later ook te delen met de andere boot waardoor we de leercurve nog wat steiler konden maken. Na de talloze up-down wedstrijden konden wij ook de zondag leerzaam afsluiten. De belangrijkste focuspunten nemen we natuurlijk ook mee naar de toekomst.

We kijken terug op een succesvol weekend met goede omstandigheden, vooral veel wind en goede progressie binnen het team met 6 man per boot. Komend weekend zal er weer met twee boten gevaren worden, maar een andere opstelling dit om zo multi-inzetbaar mogelijk te blijven, en het grootste voordeel hiervan is dat het dan een geheel wordt. Iedereen heeft meer overzicht en kan dan beter samenwerken. En dit vergt de nodige uren training. Productieve weekenden zoals afgelopen weekend dragen daar positief aan bij. Op naar de volgende!
Door: Jorden van Rooijen

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight