TeamHeiner

Trainingsverslagen

Storm op komst, 28 november, Scheveningen

30 nov 2015

Zaterdagochtend op de fiets naar de Scheveningse haven was het stevig doortrappen. In Scheveningen betekent dat meestal maar een ding en dat is veel wind. We laten onze vertrouwde Flevo Marina haven achter omdat in Scheveningen andere omstandigheden zijn met veel golven en stroming. Alleen zijn we in Scheveningen echter niet, met onze vrienden en sponsor Moving Intelligence sailing team vlakbij. Ook zij trainen de winter door in Scheveningen.

Nadat we de boot klaar hadden gemaakt gingen we met trainer Douwe naar buiten. Bij het uitvaren tussen de pieren door werden we verwelkomt door een stevige wind van ongeveer 25 knopen en golven hoog genoeg om zeeziek van te worden. Dat beloofde een spectaculaire dag te worden. We begonnen met een heel lang stuk tegen de wind de zee op te zeilen. Met deze golven was het al een hele uitdaging om de boot stabiel rechtdoor te laten zeilen en de goede zeilstand te vinden. Na een lang stuk gezeild te hebben draaiden we om en zetten de spinnaker erbij. Dat was gaaf! De eerste keer haalden we gelijk de topspeed van 15,7 knopen. Een nieuw snelheidsrecord voor ons! We gingen een paar keer heen en weer en Douwe voerde het tempo van de overstag en gijpen op.

Moe maar voldaan zeilden we de haven weer in. Deze omstandigheden waren waar we voor naar Scheveningen kwamen. Na de boot en onszelf weer ontzout te hebben dronken we nog een kop warme chocolademelk in het clubhuis van jachtclub Scheveningen en sloten we de dag af met een na,- en teambespreking. Zondag stond er een ijspegel wedstrijd op het programma. Vanwege de verwachte storm heeft de organisatie deze helaas besloten af te lassen dus een zeildag minder.
Door: Jelmer van Beek

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight