TeamHeiner

Trainingsverslagen

Stoelendans en achtjes draaien, training 3-4 dec

05 dec 2016

Stoelendans en achtjes draaien
Zaterdagochtend gingen we met het team, met hoop op wind, naar Lelystad. Dit viel helaas tegen, zo bleek, er was namelijk geen zuchtje wind te bekennen..

Dit betekent natuurlijk niet dat we niks konden doen, dus hebben we in de ochtend onze wel bekende stoelendans gedaan. Hierbij maken we een simulatie van de boot doormiddel van stoelen en gaan we situaties naspelen en bespreken. Hier stuitten we op nog aardig wat communicative en praktische problemen, zoals de looplijnen en wie wat wanneer doet of zegt. Dit is altijd een heel leuk en tegelijkertijd ook leerzaam ‘spel’.

Na de lunch hebben we besloten wat aan de boot te gaan klussen, iets wat eigenlijk altijd wel nodig is. Hierna volgde een bespreking voor de volgende dag.

Zondagochtend zag het weer er al veel beter uit. Een lopend windje van ongeveer 7 knopen, vrij steady maar dit ging helaas wel gepaard met enorm veel mist. Na de voorbespreking hebben we de boot zo snel mogelijk ijsvrij gemaakt en opgetuigd om vervolgens toch het water op te gaan.

Met in het begin vrij weinig zicht hebben we een klein ‘up-down’ baantje gelegd, zodat we daar ‘achtjes’ omheen konden draaien als warming-up. Toen we allemaal warm waren, bleek de mist ook voor het grootste deel weggetrokken en konden we dus de baan vergroten.

Na een ochtendsessie was het tijd om te lunchen en op te warmen. Wanneer iedereen weer ontdooid was konden we weer het water op, om vervolgens weer intensief door te gaan met waar we gebleven waren. Ik ben van mening dat we dit weekend weer grote stappen hebben gemaakt op het gebied van zowel boothandeling als op het gebied van communicatie.
Door: Thijs van Tol

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight