TeamHeiner

Trainingsverslagen

Snelheidsrecord, 6-7 feb

07 feb 2016

Zaterdag 6 februari begon een deel van het team met klussen aan de boot. De lieren werden onderhouden, de boot schoon gemaakt en lijntjes werden gesplitst. De MaxFun is weer nog beter en hier gaan we de rest van het seizoen ons voordeel mee te doen.

Zondag begonnen we de ochtend met het bespreken van het evaluatie verslag van de vorige training. Dit verslag maken we na afloop van iedere trainingsdag, hier zet iedereen de lessen in die er geleerd zijn die dag en aandachtspunten voor een volgende training. Daarnaast beschrijven we de weersituatie en welke zeilen er gebruikt werden.
Voor de trainingsdag van vandaag (zondag) leggen we de aandacht op de overstag en de gijp. Nog specifieker de looplijn (hoe en waar langs loop je naar de hoge kant), timing (wanneer moet het gewicht daar zijn) en acceleratie na de overstag. Dit hebben we gedaan door middel van de tijdmeten vanaf de overstag tot het moment dat we weer op onze targetspeed voeren. Daarnaast had iedereen voor zichzelf een persoonlijke doelstelling. We begonnen op het water met een windsnelheid van 18 Knopen. Volgens de weersvoorspelling zou de wind stevig toe nemen en dat deed het ook! Al snel gaf de windmeter aan dat het 24 tot 32 knopen woei in de vlaag. Dit zorgde er ook voor dat we ons snelheidsrecord op de MaxFun 35 hebben verbroken met een topspeed van 17,3 knopen. Gelukkig stond de GoPro camera aan. Na veelvoudig op en neer te zijn gezeild op het winderige ijsselmeer waren alle doelen voor die dag behaald en is er weer een mooie stap gemaakt!

Door: Jesse de Jong

 

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight