TeamHeiner

Trainingsverslagen

Sea survival training, 18-19 mrt

20 mrt 2017

Afgelopen weekend was het eindelijk zo ver: ‘Sea Survival Training’! Zaterdagochtend stond iedereen uitgelaten bij Falck op de Maasvlakte in Rotterdam. De Sea Survival Training was iets waar we allemaal al een tijd naar uitkeken en we konden dus niet wachten om te beginnen. Het ochtendprogramma bestond uit een hele interessante theoriesessie over wat te doen bij brand, wanneer je overboord slaat of als de boot zinkt. Allerlei situaties die kunnen gebeuren en die we, uiteraard, te allen tijde moeten voorkomen.

Na de lunch kregen we nog een korte uitleg en daarna moesten we ons snel omkleden en was het tijd voor het echte werk! In het speciale survival zwembad moesten we verschillende oefeningen doen, zoals in groepsverband zwemmen met blokvesten aan, bij elkaar blijven en uiteindelijk het reddingsvlot in. Eenmaal in het reddingsvlot check je of iedereen aan boord is. Wanneer er nog iemand mist, moet je die zo snel mogelijk zien te redden. Vervolgens: Touwladders en netten inklimmen, opgehaald worden door een helikopter en dat alles onder de meest barre omstandigheden van minimaal 35 knopen wind, ijskoude regen en hoge golven. Dit om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op een ‘echte’ situatie.

We kijken allemaal terug op een enorm leerzame dag en, ik mag wel zeggen, met als conclusie dat we dit allemaal zeker niet in het echt mee willen maken! Het heeft een enorme indruk op ons gemaakt en we zullen er dan ook alles aan doen om dit te voorkomen.

Zondag was het tijd voor een intensieve theoriedag met daaropvolgend een examen. Na een hele dag gediscussieerd te hebben, was het tijd voor het examen. Ik kan met trots zeggen dat we allemaal ons certificaat hebben gehaald!
Door: Thijs van Tol

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight