TeamHeiner

Trainingsverslagen

Natte voeten? Ja graag! (training 19 nov)

21 nov 2016

Na een euforisch gala waar we allemaal opgetut en paraat waren, gingen we dit weekend weer hard aan bak. Voor zaterdag zijn er 17 knopen voorspeld met veel harde vlagen en zondag maar liefst 40 knopen.

Dit weekend hadden wij Nicholas Heiner als trainer. Zaterdag stond een korte baan zo snel mogelijk rond komen, als leerdoel op de planning. Toen we eenmaal op het water kwamen, stond er veel minder wind dan verwacht, maar merkten wij ook gelijk dat het (zoals verspeld) onwijs vlagerig was. Tijdens het varen liep de communicatie niet heel soepel. Er werd te weinig gecommuniceerd en vooral op het verkeerde moment. Goede leermomenten dus! Nadat we hadden afgesproken dat alleen de tacticus en de pit mochten praten, liep het al stukken beter. Na de lunch werd zichtbaar dat goede afspraken en duidelijke korte communicatie, zijn vruchten afwerpt. Het komt het teamgevoel te goede!

Helaas (maar zeker begrijpelijk) werd de training op zondag afgelast. De vrouwen uit het team waren het in ieder geval er over eens wat ze het liefste wilden dragen. Liever natte voeten in te vaak gedragen zeillaarzen, dan zere voeten in prachtige hakken.
Door: Julia Aartsen

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight