TeamHeiner

Trainingsverslagen

Lente en teambuilding, 12-13 mrt

13 mrt 2016

Iedereen had het weerbericht voor het weekend natuurlijk al gezien en dat voorspelde wind, zon en temperaturen die wellicht in de dubbele cijfers uit zouden komen! Met twee trainingsdagen, een lezing en een activiteit gericht op het team beloofde het van tevoren al een mooi weekend te worden. Dit keer  begon het weekend dan ook al op vrijdagavond. Om half 7 verzamelden beide teams zich bij Team Heiner voor een workshop van Management Drives. Eerder had Management Drives voor alle teamleden een persoonlijk profiel opgesteld. Vrijdag lag de aandacht echter meer op hoe we samen een beter team kunnen worden. Zo gaan we elkaar de komende tijd meer ‘rode cadeautjes’ geven. Oftewel wat hardere feedback geven en dit als een cadeautje ontvangen want uit het teamprofiel kwam naar voren dat we dit nog wat misten.

Zaterdag voeren we met z’n achten met een trainer en een rustig windje  en heerlijk lente zonnetje weer op de J109. We focusten op veel verschillende spi sets en drops. De andere twee teamleden hebben zaterdag en zondag tijdens de shorthanded training geprobeerd of ze de boot, waar we normaal met z’n achten op varen, ook met z’n tweeën aan konden. Daarnaast stond er zaterdag een lezing op het programma waarbij Jelmer van de Pups ’14 alle Pups de ins en outs van wedstrijd tactiek heeft geleerd. Hoe kies je de beste plek op de startlijn? Wat kan je het beste doen bij een erg drukke boven- of onderboei? Heel leerzaam en de nieuwe kennis kan goed toegepast worden bij de wedstrijd komende zaterdag.

Na een welverdiende nachtrust zijn we zondag verder gegaan waar we zaterdag waren gebleven; de spi sets en drops. Met meer wind dan zaterdag is er een kort baantje gevaren waar we ‘s ochtends af en toe uit de bocht schoten en niet alle boeien haalden. ’s Middags was er duidelijk verbetering zichtbaar en hebben we op hetzelfde baantje afgesloten met een aantal korte wedstrijdjes tegen de Pups ’14. Ook al was een groot deel van de Pups 16 na een lang weekend wat vermoeid, door ons aller fanatisme is hier toch nog keihard gevaren.

Er is een hoop getraind de afgelopen weken dus de hoogste tijd voor weer een Coldhanded wedstrijd komende zaterdag! Daarnaast staan een aantal teamleden komende zondag om 13.00uur op de HISWA om te vertellen over hun ervaringen en ambities. Wil je ons verhaal horen? Kom dan ook naar de HISWA!

Door: Arianne vd Loosdrecht

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight