TeamHeiner

Trainingsverslagen

Niet zeilen, maar klussen (11 jan)

11 jan 2015

Het tweede trainingsweekend van dit jaar, op 10 en 11 januari, verliep anders dan gepland voor de Team Heiner Pups. De training op zaterdag ging niet door, omdat er te veel wind was voorspeld (meer dan 40 knopen). Ook op zondag stond er te veel wind om het water op te gaan, maar we hebben deze dag toch goed weten te benutten.

Zondagochtend zijn we begonnen met het doorspreken van een aantal boathandling manoeuvres en de man over boord procedure. Nuttig om nu echt goed te weten wat op welk moment de taak is van de verschillende posities aan boord! Ook hebben we het hijsen en strijken van de spinnaker met behulp van een snuffer geoefend. Een snuffer is een hulpmiddel waarmee het makkelijker is de spinnaker met harde wind zonder beschadigingen te strijken. Tijdens een van de volgende trainingsweekenden zullen we het gebruiken van een snuffer op het water gaan oefenen.

’s Middags hebben we de boot schoongemaakt en geklust, met als resultaat dat we weer een aantal dingen van onze kluslijst kunnen afstrepen. De lieren zijn geserviced en ook de klemmetjes en katrollen kunnen we nu zonder problemen gebruiken. Daarnaast is de boot van binnen en buiten schoon en klaar voor het komende jaar. Al met al een nuttige dag!

Komende twee weekenden zijn de Team Heiner Pups actief op boat show Boot Dusseldorf, met sponsor Kuiper Verzekeringen.
Door: Rixt van der Ende

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight