TeamHeiner

Trainingsverslagen

Het team compleet (31 jan/1 feb)

01 feb 2015

Het weekend van 31 januari en 1 februari. Tentamens voorbij, zacht briesje, warmer dan verwacht en een zonnetje. Wat wil je nog meer?! Even was er wat spanning op zaterdagochtend of iedereen het ging halen door de gladheid maar voor het eerst sinds de selectierondes waren alle pups aanwezig! Dit zorgde ervoor dat we met beide Maxfun’s konden zeilen.

Samen met coaches Roy en Klaartje wilde we deze twee dagen ons focussen op boathandling en tevens uitzoeken wie op welke posities terecht zou komen. Na veel onstuimige weekenden waarin de wind en koude zorgde dat de pups aan de wal bleven was dit de lang verwachte dag waarop alles klopte. Iedereen moest er terug een beetje inkomen daarom werd er een simpel op en neer baantje in gelegd, waar we de basiszaken met meer aandacht gingen behandelen. Overstag, gijpen, zetten van de spinnaker en het weghalen hiervan. Het klinkt allemaal zo simpel maar dit viel toch tegen. Zelfs al zouden we denken dat we het beheersen. Dit kan altijd toch ergens een fractie beter!
’s Avonds was het de beurt aan de jonge honden onder ons! Om te laten zien dat zij uit het juiste hout gesneden zijn, hebben ze een geweldig teamuitje in elkaar gestoken! Gezellig samen eten om vervolgens het gevecht op het water voort te zetten op de kant. De nieuwe pups wilde zich bewijzen in een spelletje laser schieten! Achteraf gezien hadden ze misschien beter een ander spel gekozen…

Zondag begon zonder wind waardoor we op het droge moesten gaan zeilen! Gelukkig hebben de pups een hoop acteertalent waardoor alles perfect nagebootst kon worden. Door het gebrek aan wind verkozen we er één lange middagsessie van te maken. Waar er op de ene boot nog wat gezocht werd naar de geschikte positie voor elk persoon, werd er op de andere Maxfun al serieus getraind op boathandling. Na vele pogingen kregen we dan toch de befaamde (wellicht ook beruchte) gybe-set onder de knie.

Ten slotte weet ik zeker dat dit een ongelofelijk waardevol weekend was voor de pups als team maar ook als individu. Nu staan we voor de volgende opgave: Volgend weekend een nog betere training?!
Door: Guus Verhaagen

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight