TeamHeiner

Trainingsverslagen

Gennaker time, 4-5 mrt

06 mrt 2017

Dit weekend mochten de Team Heiner Talents het water weer op We voeren weer met twee boten tegen elkaar net als het afgelopen weekend. Uit de vorige training hadden we de volgende doelen meegenomen: terug naar de basis, vertrouwen in je eigen kunnen over de boathandling en het overzicht houden met betrekking op de baan.

Deze week gingen we voor het eerst sinds de Lelystad Regatta die eind vorig jaar plaats vond, weer met gennaker varen. Dit was weer even wennen, zeker omdat veel Talents nu op een andere positie staan was goed met elkaar bespreken wie wat nu moest doen extra belangrijk. Na de eerste rondjes bleek al gauw dat dit door bespreken nog niet gedetailleerd genoeg was. We maakten hier en daar fouten die voorkomen hadden kunnen worden en zodra we nu alles tot in de details door hadden besproken zag je gelijk een enorm verschil. De rest van de wedstrijden gingen hierdoor al gelijk een stuk beter. In de loop van de dag zag je dat de handelingen steeds beter werden uitgevoerd wat resulteerde in steeds snellere rondes op de baan. In de middag ging de focus meer richting het starten en oefenden we drie starts die achter elkaar doorliepen om dat bij de derde start een wedstrijd te varen van 2 rondjes rond de baan. Na de middag kwamen we tot de conclusie dat we een goede startroutine missen en dat we hier op zondag aan zouden gaan werken.

Wat nieuw was na de training was een gezamenlijke sportsessie bij Team Heiner verzorgd door Rosalin en Jordan. Dit met als doel om als team fitter en sterker te worden. De sessie begon met hardlopen over de dijk gevolgd door een aantal oefeningen op het upper dek. Door met z’n allen samen te sporten kun je elkaar motiveren en pushen om verder te gaan dan je denkt. Dit vonden we allemaal erg aangenaam en staat daarom nu voor elke zaterdag op de planning.

De zondag begon op een nare manier door de val en blessure van Arianne. We moesten als team even bijkomen en schakelen van twee boten naar een boot. De taart die Thijs had meegenomen omdat hij op zondag jarig was hielp hier erg goed mee. Na alles grondig te hebben door besproken besloten we ons op de boathandling te focussen. Na het ochtendblok konden we weer met twee boten varen na de lunch. Hierbij lag de focus op het vinden van een startroutine en time on distance bepalen. Hier hebben we als team grote stappen in gezet. Al met al was het een zeer geslaagd weekend voor de Team Heiner Talents!
Door: Wes van Herpen

Bekijk ook eens het videoverslag, gemaakt door Jorden van Rooijen:

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight