TeamHeiner

Trainingsverslagen

Eerste weekend knallen als Team Heiner Talents

21 feb 2017

Motoren voor dummies
Dit weekend hebben de voormalige Team Heiner Pups hun eerste onderhoud- en trainingsweekend gehad onder hun nieuwe naam als ‘Team Heiner Talents’. Naast een groot aantal trainingsuren op het water en zowel team- als theorie sessies op de kant heeft het Team Heiner Talents programma ook als doel om de leden een boot te leren onderhouden, zodat ook bij tegenwerkend materiaal de maximale prestatie geleverd kan worden, en het kapot gaan van materiaal voorkomen kan worden.
Dit betekent dat de helft van dit weekend werd besteed aan een motor cursus en onderhoud. De motor cursus werd op zaterdagochtend gegeven en was georganiseerd door onze sponsor Flevo Marina. Gedurende de ochtend heeft Aule het team uitgebreid uitgelegd hoe een motor werkt, wat er gewoonlijk stuk gaat en wat we zelf kunnen doen om problemen respectievelijk te voorkomen of te verhelpen. Deze kennis gaat ons zeker nog van pas komen, ook al hoop ik persoonlijk dat we voornamelijk vooral de preventieve skills hoeven toe te passen. In de middag bleef een groot gedeelte van het team om de gieken van de J109’s een goede onderhoudsbeurt te geven.

Op zondag was het dan, na veel theoretische sessies, eindelijk weer tijd om het water op te gaan. Waar in de laatste periode van 2016 weinig wind en in de eerste maand van 2017 kou tegenwerkende factoren waren, was er nu van beide weinig te merken. Met een aangename temperatuur van 10 graden en een goede wind van 12 knopen, werd vroeg in de ochtend de box uitgevaren om een up down baantje uit te leggen. Na de grote stappen die in vorige trainingen waren gemaakt en de relatief lange tijd van niet varen was het doel voornamelijk om geen stappen terug te doen en meteen door te kunnen vanaf dat niveau. Toen na een uur varen al bleek dat dit erg goed ging werd de aandacht nog meer verlegd naar het consistent hard varen van de boot, waarbij een intensieve en efficiënte communicatie van het hele team nodig was. Dit lukte goed en resulteerde in een vloeiende boathandeling en verschillende mooi uitgevoerde gybesets en kiwi drops. Na een grondige nabespreking keek het team terug op een succesvol weekend, waarin natuurlijk mede dankzij onze sponsors, en in dit geval in het bijzonder Flevo Marina, weer goede stappen zijn gezet richting de Volvo Ocean Race van 2020.

Door: Rutger Vos

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight