TeamHeiner

Trainingsverslagen

Een verrassend weekend, 9-10 april

10 apr 2016

In eerste instantie zouden we met het prachtige weer van afgelopen zaterdag de boot naar Scheveningen varen om daar vervolgens zondag deel te nemen aan de bagger cup. Helaas verliep dit alles iets anders dan gepland. Vrijdag middag kwamen we tot de conclusie dat onze dynamo het niet meer deed, in principe geen ramp want de motor kregen we nog wel aan maar ja ideaal is anders natuurlijk. Uiteindelijk is er besloten dat we de boot niet naar Scheveningen gingen varen en dat we de boot aankomende week laten maken in Lelystad.

We waren zaterdag dus plotseling gewoon even lekker vrij, dat was een beter vooruitzicht dan om 7 uur de lijntjes los te gooien in Lelystad! We hadden wel besloten om voor de zondag dan maar in Lelystad een training te varen, minder spannend maar zeker niet minder belangrijk. Voor zondag stond er op de planning: het uitproberen van ons nieuwe voorzeil. We hebben vanaf dit jaar een nieuwe A5 tot onze beschikking, dit zeil helpt ons bij het zeilen van een hoek waarbij we met de jib te laag varen voor een ideale snelheid en weer te hoog voor het zeilen onder spinnaker. We zullen dit zeil voornamelijk gaan gebruiken tijdens de offshore races.

We hebben dit zeil vandaag dus flink getest, wanneer vaart het zeil nou ideaal, op de boom/ op de boeg. En ook heel erg welke hoeken kunnen we nu varen op de wind. Het team is erg enthousiast over het zeil en we denken dat het ons goed zal helpen. Hiernaast hebben we in de middag nog een aantal startjes geoefend tegelijkertijd met de Team Heiner Pups ’16. Dus we hadden een boot om mee te sparren. Erg nuttig, we merken toch altijd dat er een soort spanning ontstaat als er een andere boot in de buurt is dus super fijn dat we samen konden varen.

Tijdens het starten veel geleerd, we hebben nog altijd best wel moeite met time on distance. En af en toe maken we een verkeerde keuze met welke kant we op willen in de start. Verder was het erg effectief want we hebben ook veel goed gedaan, mooi op tijd bij de start, goede positie ten opzichte van de andere boot. En zo nog een aantal dingen…
Door: Martijn Kloosterman

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight