TeamHeiner

Trainingsverslagen

Een goed begin is het halve werk – 9 jan

09 jan 2016

Na een warme winterpauze, zijn twee Team Heiner Pups weer voor het eerst aanwezig om de boot klaar te maken voor het nieuwe zeilseizoen. Zeilen is namelijk een sport waarbij het materiaal van groot belang is voor het sportieve succes, dus het is goed om de boot weer wat liefde te geven in de aanloop naar het komende seizoen.

Er was van te voren nagedacht wat er zoal moest gebeuren voordat de boot voor de startlijnen verschijnt komend seizoen. Deze eerste klusdag in het nieuwe jaar hebben Lennard en Robin vooral ingevuld met het behandelen van de lieren. Deze waren namelijk aan een goede beurt toe na al het intensieve gebruik van het afgelopen jaar door de pups. De lieren zijn eerst in zijn geheel van de boot gehaald om vervolgens alles schoon te maken en opnieuw intern in te vetten. Vervolgens zijn de lieren weer geplaatst zoals ze stonden. Het ging hierbij vooral om de lieren van de vallen, want de schootlieren zijn vorig jaar vervangen en waren dus nog in goede conditie. Vervolgens zijn er nog wat lijntjes gesplitst en vervangen en daarbij horende blokjes opnieuw geplaatst.

Tot slot lag er nog een J-109 in een andere box door motorproblemen en moest ook weer even op zijn plek gelegd worden. Nog snel wat kleine klusjes en de eerste klusdag van het jaar zit er alweer op.
Onze Maxfun is na deze dag weer een stukje verbeterd en nadat ieder Pup zijn steentje zal bijdragen de komende tijd zal de boot weer helemaal zijn klaargestoomd voor de eerste mijlen van het nieuwe jaar.
Door: Robin Jacobs

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight