TeamHeiner

Trainingsverslagen

Communicatie en nog eens communicatie 19-20 dec

21 dec 2015

Om elkaar beter te leren kennen hebben we (pup teams ’14 en ‘16) afgelopen vrijdag 18 december een gezellig teamuitje gehad. Eerst hebben we met zijn alle chinees gegeten bij Julia, die dit overigens ook allemaal ontzettend goed geregeld had! Na het eten werd ons (eindelijk) verteld wat we gingen doen. Dit was tot noch toe strikt geheim gehouden (lees: ‘We zeggen niet wat we gaan doen maar neem je zwemkleding mee’)! Aangezien we veel van water houden zijn we wezen bodyboarden bij DownUnder in Nieuwegein. Een groot succes mag ik wel zeggen namens iedereen!

De weersomstandigheden waren afgelopen weekend top! Niet te koud en een lekker lopend windje. Zaterdag ochtend weer vroeg verzamelen in Lelystad om vervolgens met Douwe Broekens als trainer het water op te gaan. De ochtend verliep nogal stroef in de communicatie en uitvoering. Uiteindelijk na een keer in een Chinese gijp te zijn beland en zelf die giek gekopt te hebben, werden we allemaal een stuk scherper en ging het al beter.

In de lunchpauze hebben we heel veel besproken wat er wel en niet goed ging en waarom, zodat we daar in de middag op konden letten. ’s Middags ging het al een stuk beter en hebben we ook heel veel progressie gemaakt in communicatie en uitvoering.

Zondag ochtend vroeg op, wakker worden op een boot in Lelystad met een deel van het team. Na een korte voorbespreking snel het water op. Deze ochtend ging het gelijk al een stuk beter doordat we alles van te voren extra hadden doorgenomen zodat iedereen precies wist wat hij of zij moest doen bij welke manoeuvre of set. Hierdoor kwamen we meer toe aan echt zeilen en verbeteren i.p.v. problemen oplossen. Ik denk dat we dit weekend hele grote stappen hebben gemaakt zowel met communicatie als met uitvoering. Een prima uitgangspunt om volgend jaar mee verder te gaan. Dit was namelijk onze laatste training van 2015.
Ik wens iedereen gezellige feestdagen en tot volgend jaar!!
Door: Thijs van Tol

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight