TeamHeiner

Trainingsverslagen

Communicatie, 19 dec

20 dec 2015

Vrijdag om 18:30 verzamelden alle pups (’14 en ’16) in Utrecht bij Julia uit het Team Heiner Pups ’16 team. Het andere team had namelijk een uitje georganiseerd om elkaar beter te leren kennen. Wat we zouden gaan doen was nog een verassing. We begonnen de avond met Chinees eten en gingen daarna in de auto richting Nieuwegein. Vlak voordat we weggingen werd bekend gemaakt wat we gingen doen. Omdat we als zeilers natuurlijk van water houden gingen we naar Down Under. We mochten een uur lang body boarden op een waterbaan. Om het nog spectaculairder te maken waren er ook discolampen aan. Oude tijden herleefden en we voelden ons net alsof we op een kinderfeestje waren, iedereen vond het erg leuk!

Omdat we toch met z’n allen in Utrecht sliepen hebben we daar ook nog maar even een paar drankjes in de stad gedaan. ’s Ochtends vroeg na het ontbijt gingen we richting Lelystad voor een mooie zeildag.

Met ongeveer 15 knopen wind land afwaarts vertrokken we voor de training. Klaartje Zuiderbaan was met ons mee als trainer. Met de laatste training voor Kerst was het doel om goed te communiceren met elkaar in alle handelingen. In de ochtend liep alles nogal stroef. Hoe meer we het nog beter wilde doen, hoe slechter het ging. Kort hebben we alles geevalueerd met coach Klaartje en weer rustig begonnen bij de basic. Al snel ging alles een stuk beter en deze lijn konden we doorzetten in de middag. Iedereen was tevreden over de verbeterende lijn.

Dit was de laatste training van het jaar. Het nieuwe jaar beginnen we met enkele klusdagen en al snel daarna ook weer de eerste watertrainingen. Maar voor nu heeft iedereen eerst even 2 weken vakantie.
Door: Jesse de Jong

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight